LPF încearcă reconcilierea cu FRF în disputa referitoare la sistemul VAR

Conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a avut în cursul zilei de joi o întrevedere cu reprezentanţii echipelor din Liga 1, pentru a găsi soluţii în disputa cu Federaţia Română de Fotbal referitoare la implementarea sistemului VAR.

155 afișări
Imaginea articolului LPF încearcă reconcilierea cu FRF în disputa referitoare la sistemul VAR

Sursa foto: Mediafaxfoto

Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, a susţinut într-o conferinţă de presă necesitatea unei noi întâlniri cu reprezentantul drepturilor TV şi cu cei ai FRF pentru a debloca situaţia referitoare la implementarea sistemului de asistenţă video pentru arbitraj (VAR) în Liga 1, o întâlnire care va avea loc cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare.

Blocajul dintre cele două instituţii a apărut ca urmare faptului că FRF a acuzat LPF că nu se implică financiar în susţinerea proiectului, mai exact în susţinerea costurilor pentru pregătirea arbitrilor.

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, susţine că din punct de vedere financiar, conform regulilor aplicabile VAR, LPF are sarcina de a furniza tehnologia şi operarea ei, iar FRF de a susţine formarea arbitrilor. Acesta spune că, din punct de vedere al tehnologiei, lucrurile sunt rezolvate şi că FRF trebuie să îşi asume sarcinile ei în implementarea VAR.

Referindu-se la un posibil termen de la care sistemul VAR ar putea fi funcţional în Liga 1, Gino Iorgulescu a afirmat că sunt necesare aproximativ 6-8 luni, din momentul în care va începe pregătirea arbitrilor. Iorgulescu susţine însă că în acest moment în România există două delegaţii de arbitri, conduse de Istvan Kovacs şi Ovidiu Haţegan, care ar putea deja arbitra cu VAR, fiind disponibilă şi tehnologia necesară.

Conducerea LPF ia însă în calcul şi necesitatea de a apela la medierea FIFA pentru deblocarea situaţiei şi în ultimă instanţă chiar să apeleze la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, dacă FRF va continua să împiedice implementarea asistenţei video pentru arbitraj în Liga I.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici