Lucescu: A fost un an extraordinar pentru fotbalul ucrainean

Antrenorul român al echipei Şahtior, Mircea Lucescu, a declarat, marţi seară, după înfrângerea din campionat cu Dinamo Kiev, scor 0-1, că a fost un an extraordinar pentru fotbalul ucrainean datorită rezultatelor din cupele europene, informează site-ul oficial al grupării din Doneţk.

9 afișări
Imaginea articolului Lucescu: A fost un an extraordinar pentru fotbalul ucrainean

Lucescu: A fost un an extraordinar pentru fotbalul ucrainean (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A fost un an extraordinar pentru fotbalul ucrainean. Vreau să felicit echipa Dinamo pentru titlu, pe care l-a meritat şi l-a dorit mai mult decât noi anul acesta. Am făcut lucruri bune pe plan internaţional împreună. Noi am adus în această rivalitate şi o a treia echipă, Metalist, care a făcut puncte importante pe plan internaţional. Ucraina este pregătită pentru turneul final din 2012, deoarece fără rezultate nu ar fi posibilă niciun fel de organizare", a spus Mircea Lucescu.

Lucescu a precizat că a fost greu să-şi motiveze elevii pentru partida din campionat cu Dinamo Kiev, după victoria din finala Cupei UEFA.

"E greu să ceri unor jucători o motivaţie superioară într-o astfel de partidă. Noi eram încă cu gândul la Istanbul şi cu ceva gânduri la finala Cupei Ucrainei cu Vorskla Poltava. Aş fi preferat să fie un gol marcat datorită celor două înaintări şi nu din cauza unei greşeli făcute de Raţ şi Cigrinski, care arată încă o dată lipsa de concentrare", a mai spus el.

Antrenorul român îşi doreşte ca în sezonul viitor din Ucraina să vadă mai mulţi spectatori în tribune.

"Sperăm ca anul viitor să fim la fel de prezenţi în cupele europene şi prin această demonstraţie a forţei noastre să încercăm să umplem şi tribunele, pentru că aceasta este cea mai mare deziluzie a fotbalului ucrainian, lipsa spectatorilor", a explicat Lucescu.

Dinamo Kiev, campioana Ucrainei, a terminat campionatul cu 79 de puncte, în timp ce Şahtior, câştigătoarea Cupei UEFA, a ocupat locul doi, cu 64 de puncte.

Şahtior Doneţk a câştigat Cupa UEFA, învingând, la 20 mai, după prelungiri, scor 2-1 (1-1, 1-1), formaţia germană Werder Bremen, în finala disputată la Istanbul. Şahtior a trecut în semifinalele Cupei UEFA de o altă formaţie ucrainiană, Dinamo Kiev.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici