Lucescu: Cred că putem obţine o victorie, francezii au şi ei slăbiciuni

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că echipa naţională a României poate obţine o victorie în partida din deplasare cu reprezentativa Franţei.

24 afișări
Imaginea articolului Lucescu: Cred că putem obţine o victorie, francezii au şi ei slăbiciuni

Lucescu: Cred că putem obţine o victorie, francezii au şi ei slăbiciuni (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

"Eu întotdeauna ca antrenor am gândit un joc la victorie. Nu îmi permit să gândesc altfel. Dacă simţi că nu ai şanse într-un meci mai bine nu te prezinţi pentru că nu faci altceva decât să transmiţi un mesaj de neîncredere. Cred că putem obţine o victorie în Franţa. Franţa este o echipă foarte bine organizată, cu o arie mare de selecţie şi ceea ce am observat în jocul lor este că au reuşit de fiecare dată să-şi domine adversarii. Şi-au creat foarte multe ocazii şi cred că numai din cauza unor conjucturi nu au reuşit să obţină victorii mai clare. Totuşi, francezii au şi slăbiciunile lor şi trebuie să profităm de ele", a spus tehnicianul.

Lucescu a explicat că Franţa are probleme în special la fazele fixe, dar a precizat că România nu trebuie să se gândească la absenţa sau prezenţa pe teren a mijlocaşului Franck Ribery.

"Va fi un meci de mare orgoliu, iar în funcţie de scor şi de jocul pe care îl vom face, ne putem gândi şi la viitor. Important este să ştim să ne apărăm şi sus şi jos şi trebuie să reuşim să valorificăm situaţiile atunci când recuperăm mingea, dar să şi putem să dezechilibrăm adversarul. Franţa are forţă la faze fixe, în atac, însă atunci când se apără la fazele fixe are probleme. Însă, ar fi greşit să ne legăm speranţele de absenţa sau prezenţa lui Ribery. Oricine l-ar înlocui poate juca la acelaşi nivel. Succesul în Franţa se poate obţine cu o pregătire foarte bună, cu încredere şi spirit de sacrificiu. Să ne gândim cum abordăm fazele ofensive, dar să şi ştim cum să reacţionăm în fazele de presiune ale francezilor, pentru că vor fi cu siguranţă şi astfel de momente", a adăugat Răzvan Lucescu.

Selecţionerul consideră că România trebuie să joace meciurile cu Franţa şi Austria fără să se gândească la şansele de calificare la CM 2010.

"Va fi foarte interesant pentru mine să pregătesc acest joc şi sper ca şi băieţii să dea dovadă de mult caracter şi de multă determinare pentru aceste două meciuri. Trebuie să privim cu optimism jocurile cu Franţa şi Austria şi cred că nu este corect să facem calcule în acest moment pentru că nu ne avantajează deloc. Poziţia din clasamentul grupei nu ne permite să ne gândim la mai mult, însă noi trebuie să obţinem maximum fără să ne propunem sau fără să ne gândim la o calificare la Campionatul Mondial. Nu ştiu dacă este frustrant faptul că şansele de calificare sunt foarte mici, dar noi acum avem nevoie de rezultate şi de jocuri bune. Apoi, dacă obţinem aceste lucruri totul poate deveni mai simplu pentru noi", a afirmat antrenorul.

Echipa naţională a României întâlneşte reprezentativele Franţei (5 septembrie, ora 22.00, Saint-Denis) şi Austriei (9 septembrie, ora 20.45, Bucureşti), în grupa a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale FIFA 2010, zona Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici