Lucescu, nemulţumit de organizarea fotbalului ucrainean

Tehnicianul Mircea Lucescu s-a declarat dezamăgit de lipsa de interes pentru meciurile din Cupa Ucrainei şi i-a criticat pe conducătorii fotbalului ucrainean că au lungit sezonul cupei cu întâlniri tur-retur, în loc să adopte un sistem cu play-off pentru campionat.

113 afișări
Imaginea articolului Lucescu, nemulţumit de organizarea fotbalului ucrainean

Mircea Lucescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A fost un meci cum este şi sala asta, goală. Ăsta este fotbalul în momentul de faţă în Ucraina. Păcat! Nu e niciun fel de entuziasm când vezi că stadionul este gol. Publicul face parte din spectacolul fotbalistic. Ei creează armosfera, presiunea. Acum urmează să se întrerupă campionatul vreo trei săptămâni. Nu înţeleg cui îi foloseşte o astfel de experineţă, un astfel de campionat. Dacă se făcea aşa cum mi-aş fi dorit eu în campionatul ucrainean, cu play-off, se întâlneau primele patru echipe de patru ori, era şi interes, stadionul era plin. Dar jucăm meciuri de cupă tur-retur, fără niciun fel de câştig fotbalistic. Cei care au astfel de responsabilităţi ar trebui să analizeze foarte bine acest campionat şi să nu repete aceeaşi greşeală şi anul viitor. Continuând în felul acesta, stadioanele vor fi goale. Vom face fotbal doar pentru televiziuni, atât! Să discutăm despre meci nici nu are rost. Lucrurile sunt mult mai complicate decât rezultatul unui joc", a declarat Lucescu, la conferinţa de presă organizată după meciul cu Metalist Harkov, potrivit site-ului oficial al clubului Şahtior.

Formaţia Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Metalist Harkov, într-un meci contând pentru prima manşă a sferturilor de finală ale Cupei Ucrainei. Manşa retur va avea loc la 8 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici