Lucian Bute, în topul celor mai buni 1.000 de pugilişti din toate timpurile. Locul ocupat de român

Lucian Bute s-a retras oficial în anul 2019, la doi ani după ultimul său meci- înfrângerea prin KO din meciul Eleider Alvarez. Performanţele sale l-au inclus într-un top onorant al celor mai mari o mie de pugilişti din istorie.

1789 afișări
Imaginea articolului Lucian Bute, în topul celor mai buni 1.000 de pugilişti din toate timpurile. Locul ocupat de român

Sursă foto: Profimedia

Lucian Bute a fost inclus de „World Boxing News” în topul „celor mai buni o mie de pugilişti din lume din toate timpurile”. Clasamentul a fost întocmit după o muncă titanică. Au fost consultaţi specialişti, au fost răscolite arhivele şi statisticile şi au fost întrebaţi chiar mulţi fani. Sigur că realizatorii acestui top nu consideră că au întocmit un clasament care nu poate fi contestat, dar sunt convinşi că sunt foarte aproape de realitate. Ei susţin că au găsit o modalitate prin care pot face o comparaţie între pugiliştii din vechea generaţiei şi cei de acum.

Lucian Bute apare pe locul 436 de în acest clasament. Românul a boxat în 13 partide pentru titlu. El şi-a apărat de zece ori centura IBF la categoria supermijlocie, dintre care de 9 ori a fost cu succes. La acest capitol nu are rival printre români.

Lucian Bute a disputat 37 de partide la profesionişti. A câştigat 32, iar 25 dintre victorii s-au terminat prin KO.

Clasamentul este condus de Floyd Mayweather, iar primii cinci sunt următorii:

1. Floyd Mayweather
2. Manny Pacquiao
3. Carlos Monzon
4. Sugar Ray Robinson
5. Muhammad Ali

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici