Luigi Lavecchia: Este important că FC Timişoara nu a primit gol cu Young Boys şi cu Sparta Praga

Mijlocaşul transferat în această iarnă de formaţia FC Timişoara, Luigi Lavecchia, a declarat, luni, pentru site-ul oficial al grupării bănăţene, că este bine că echipa sa nu a încasat gol în partidele amicale cu Young Boys Berna şi cu Sparta Praga, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4 afișări

"Am avut meciuri de calitate aici la Marbella, iar egalul de ieri (n.r. - duminică) cu Sparta Praga este unul bun. Este important că nu am primit gol. Poate sunt prea italian, însă pentru mine contează că nu am încasat niciun gol în partidele cu Young Boys şi Sparta, două formaţii solide, care joacă în continuare în Liga Europa. Încă mai resimţim în picioare consistenţa pregătirii fizice. Jocurile acestea arată însă că suntem pe un drum bun. Nu sunt importante rezultatele din această perioadă. Partidele care contează sunt cele în care sunt puncte puse în joc. Acum este important să se omogenizeze relaţiile de joc, să îţi cunoşti colegii", a spus Lavecchia.

Fotbalistul italian, care a evoluat ultima oară la Bologna, a avut în trecutul recent probleme cu accidentările, dar consideră că va fi în totalitate apt din punct de vedere fizic odată cu reluarea campionatului. "Nu vreau să mă caracterizez singur. Însă pot spune că sunt, acum, la 50 la sută din potenţialul fizic. Mă simt mai bine faţă de momentul în care am venit la Timişoara. Cred că voi fi sută la sută pregătit fizic la începutul lunii martie, dar dacă lucrurile merg bine, cred că pot fi apt să joc şi în primul meci oficial al sezonului", a adăugat italianul.

Luigi Lavecchia s-a arătat impresionat de noii săi colegi, fiind încrezător în şansele echipei sale de a-şi atinge obiectivele. "FC Timişoara este o echipă bună. S-a jucat foarte bine cu Young Boys şi Sparta Praga şi, dacă nu s-a luat gol, înseamnă că avem apărăre bună şi o linie mediană de calitate. Din ce am văzut, i-am evidenţiat pe Pantilimon şi Alexa, doi fotbalişti valoroşi. Dar chiar dacă am vorbit mai mult de partea defensivă, trebuie să spun că şi atacanţii sunt tehnici, de calitate şi sunt convins că îşi vor face treaba excelent în continuare", a precizat Lavecchia.

Formaţia FC Timişoara a remizat, duminică, scor 0-0, cu echipa cehă Sparta Praga, într-un meci amical din cadrul stagiului de pregătire din Spania disputat în localitatea La Cala.

Echipa timişoreană va mai juca în Spania cu Dnepr Dnepropetrovsk, la 2 februarie. Revenirea în ţară este programată pentru 3 februarie, însă antrenorul Dusan Uhrin ar putea decide prelungirea cantonamentului, în funcţie de condiţiile meteo din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici