Lupta pentru titlu din Campionatul Naţional de Drift, relansată după etapa de la Palatul Parlamentului

Aproape 70 de piloţi din 7 ţări au concurat la finalul săptămânii, pe circuitul special amenajat în jurul Palatului Parlamentului, la cea mai spectaculoasă etapă de drift a anului, unde învingător a ieşit bulgarul Petyo Radichev.

59 afișări
Imaginea articolului Lupta pentru titlu din Campionatul Naţional de Drift, relansată după etapa de la Palatul Parlamentului

Lupta pentru titlu din Campionatul Naţional de Drift, relansată după etapa de la Palatul Parlamentului

Mii de spectatori au asistat, de pe margine, la runda care a readus driftul în centrul Capitalei odată cu organizarea Apex Speed Fest. Evenimentul a atras şi participare internaţională, astfel că lupta pentru victorie a fost şi mai intensă. La runda din Piaţa Constituţiei au participat, în premieră, şi şase piloţi din Italia.

Singurul român de pe podiumul clasei Pro a fost braşoveanul Gabi Imre jr, care la numai 16 ani, a urcat pe locul 2 în clasamentul general, la numai 39 de puncte de liderul Nikola Popov, eliminat în Top 8 la această etapă. De menţionat că, la drift, o victorie aduce 100 de puncte câştigătorului. Dacă va reuşi să îl depăşească în finală pe Popov, Imre va fi cel mai tânăr campion naţional de drift la profesionişti din istorie.

Aflată la rândul ei în lupta pentru titlu, Natalia Iocsak a fost nevoită să abandoneze înaintea tandemurilor după ce maşina i-a luat foc la ultima manşă de antrenamente.

Etapa finală a campionatului, care va decide şi numele noului campion, este programată pentru perioada 29-30 septembrie la Transilvania Motor Ring din judeţul Mureş, conform RoDrift, organizaţia care se ocupă de evenimentele de drift în ţara noastră.

La Semi Pro victoria i-a revenit tot unui pilot de la Sud de Dunăre, Kristiyan Karageorgiev, în timp ce sportivul din Miercurea Ciuc, Incze Tamaş, a ajuns până în finală. O premieră este prezenţa ucrainencei Anastasiya Marisenkova pe podiumul etapei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici