Malesani: Viitorul lui Mutu este acela de a deveni selecţionerul României

Tehnicianul Alberto Malesani, care l-a pregătit pe atacantul român Adrian Mutu pe vremea când a evoluat la Verona, a declarat, într-un interviu la Radio Toscana, că e convins că după terminarea carierei de jucător, internaţionalul român va deveni selecţionerul României, infomează calciomercato.com.

18 afișări
Imaginea articolului Malesani: Viitorul lui Mutu este acela de a deveni selecţionerul României

Malesani: Viitorul lui Mutu este acela de a deveni selecţionerul României (Imagine: Cosmin Motei/Mediafax Foto)

"Mutu este unul dintre cei mai puternici jucători pe care i-am antrenat, poate mai bun decât el au fost doar Crespo şi Batistuta. De el mă leagă o amintire pe care chiar şi Capello o ştie. Actualul selecţioner al Angliei m-a întrebat cum poate să rezolve problemele sale cu Mutu, dat fiind faptul că între Capello şi numărul zece al Fiorentinei erau unele dispute.

I-am spus atunci lui Capello că Mutu este orice mai puţin o persoană nepăsătoare, i-am dezvăluit faptul că Mutu întotdeauna păstrează un jurnal în care notează fiecare antrenament pe care îl face, deoarece el vrea să devină antrenor, odată terminată cariera de jucător.

Pun pariu că viitorul lui Mutu este acela de a deveni selecţionerul României. Pe parcursul cariera sale de fotbalist au existat, de asemenea, şi unele probleme de familie, dar îi doresc tot binele din lume, pentru că îl merită", a declarat antrenorul italian.

Malesani a adăugat că este convins că Mutu va putea trece cu bine de problema daunelor pe care le are de plătit clubului Chelsea:

"L-am cunoscut pe Adrian Mutu atunci când am antrenat pe Verona şi chiar de atunci era un băiat puternic, de caracter. A fost întotdeauna determinant în joc şi eu cred că însuşi caracterul său îl va ajuta să iasă din situaţia dificilă în care este implicat cu TAS şi Chelsea. Din punct de vedere fotbalistic, anii l-au maturizat, iar la Florenţa a fost norocos sa găsească un antrenor care îl respectă, deci e mai puternic decât acum câţiva ani".

În altă ordine de ideii, căpitanul echipei AS Roma, Francesco Totti, a recunoscut, pentru cotidianul Corriere dello Sport, că în trecut a vorbit cu atacantul român Adrian Mutu pentru a-l convinge să vină la echipa romană. "Încă o dată vreau să dezmint zvonurile conform cărora eu nu aş dori jucători cu nume la AS Roma. Chiar Luca Toni a fost cel care a confirmat public că a fost căutat de mine pentru a încerca să-l conving să îmbrace tricoul «giallorossa», iar în trecut am încercat acelaşi lucru cu Mutu şi Gilardino", a precizat atacantul italian, citat de site-ul forzaroma.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici