Manchester City a pierdut cu Leicester, 1-2, şi a căzut pe locul trei în Premier League

Etapa de Boxing Day, a 19-a din Premier League, a rupt definitiv clasamentul, iar Liverpool a făcut un pas uriaş în faţă.

133 afișări
Imaginea articolului Manchester City a pierdut cu Leicester, 1-2, şi a căzut pe locul trei în Premier League

Manchester City a pierdut cu Leicester, 1-2, şi a căzut pe locul trei în Premier League

În timp ce cormoranii s-au distrat cu Newcastle, pe Anfield (4-0), City a pierdut cu Leicester (2-1) şi i-a cedat lui Tottenham locul al doilea în clasament În acest moment, Klopp şi ai lui au un avantaj de şase puncte la jumătatea campionatului.

Rafa Benitez s-a întors pe Anfield, locul în care a scris istorie, pentru un meci care a semănat cu un antrenament cu public pentru echipa lui Klopp. Lovren (minutul 11) a deschis balul, apoi atacurile în viteză au creat panică şi haos. Salah, din penalty, Shaqiri şi Fabinho au mai marcat până la final, iar Liverpool - Newcastle s-a terminat 4-0 într-un meci terminat de cormorani cu 75% posesie, 14 ocazii de gol, nouă cornere şi şapte şuturi pe poartă. A fost a şaptea victorie consecutivă în Premier League pentru Liverpool, care nu s-a mai împiedicat de la egalul cu Arsenal, 1-1 în deplasare, de pe 3 noiembrie.

În timp ce fanii lui Liverpool savurau un nou succes superb, Bernardo Silva deschidea scorul pentru City în deplasarea cu Leicester, dar calculele aveau să se complice în minutul 19, când Mark Albrighton egala din pasa lui Vardy. Pe final, în minutul 81, fundaşul dreapta Ricardo Pereira a marcat pentru 2-1. Explozie de bucurie pe Anfield, şoc pentru Guardiola, care avea să fie trădat de Delph, eliminat în minutul 90, şi să se aleagă cu a treia înfrângere în patru meciuri, după 0-2 cu Chelsea şi 2-3 pe teren propriu cu Crystal Palace.

Cum Tottenham şi-a făcut treaba şi a spulberat-o, acasă, pe Bournemouth, 5-0, City a pierdut şi locul al doilea. După 19 etape, adică jumătate de campionat, Liverpool are 51 de puncte, Tottenham are 45, iar City doar 44. De altfel, între cele trei se va da marea bătălie, în condiţiile în care Chelsea şi Arsenal au câte 37 de puncte din 18 meciuri.

Rezultatele de miercuri din Premier League, din etapa de Boxing Day:

Fulham - Wolves 1-1 (R. Sessegnon 74 / Saiss 85)
Burnley - Everton 1-4 (Gibson 34 / Mina 2, Digne 13, 72, Sigurdsson pen. 22)
Crystal Palace - Cardiff 0-0
Leicester - Manchester City 2-1 (Albrighton 19, Ricardo Pereira 81 / B. Silva 14)
Liverpool - Newcastle 4-0 (Lovren 11, Salah pen. 48, Shaqiri 79, Fabinho 85)
Manchester United - Huddersfield 3-1 (Matic 29, Pogba 64, 78 / M. Jorgensen 88)
Tottenham - Bournemouth 5-0 (Lerma aut. 16, Son 23, 71, Lucas Moura 35, Kane 64)
LIVE: Brighton - Arsenal 0-1 (Aubameyang 7), cu Florin Andone rămas pe bancă
Watford - Chelsea, de la 21:30

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici