Manchester United s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Echipa engleză Manchester United s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, eliminând formaţia italiană AC Milan, cu scorul general de 7-2, după ce a câştigat, miercuri, pe teren propriu, scor 4-0 (1-0), în manşa secundă a optimilor, informează site-ul UEFA.

17 afișări
Imaginea articolului Manchester United s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Manchester United s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gazdele au marcat prin Rooney '13, '46, Park '59 şi Fletcher '88.

Manchester United: Van der Sar - G. Neville (Rafael '66), Ferdinand, Vidici, Evra - Fletcher, Scholes (Gibson '73), Ji-Sung Park - Valencia, Rooney (Berbatov '66), Nani. Antrenor: Alex Ferguson.

AC Milan: Abbiati - Abate (Beckham '64), Bonera (Seedorf '46), Thiago Silva, Jankulovski - Flamini, Pirlo, Ambrosini - Huntelaar, Borriello (Inzaghi '69), Ronaldinho. Antrenor: Leonardo.

Arbitri: Massimo Busacca (central) - Matthias Arnet, Francesco Buragina (asistenţi) - Carlo Bertolini (rezervă) - toţi din Elveţia.

În tur, Manchester United s-a impus, în deplasare, cu scorul de 3-2.

Tragerea la sorţi pentru sferturile de finală şi semifinale va avea loc vineri, 19 martie.

Potrivit AFP, o mare parte a fanilor echipei Manchester United a purtat eşarfe verzi şi aurii, ca un gest simbolic de protest împotriva proprietarilor americani ai clubului, miercuri, pe arena Old Trafford, în timpul meciului cu AC Milan.

Aceste eşarfe le-au înlocuit pe cele în roşu, alb şi negru, purtate de obicei de fani.

Jucătorii clubului din Manchester au evoluat cu tricouri în verde şi auriu până în 1902, când echipa, care se numea în aceea vreme Newton Heath, era compusă din lucrătorii unui depozit feroviar din "Lancashire şi Yorkshire".

Această acţiune a fost lansată la iniţiativa asociaţiei suporteri echipei engleze (Manchester United Supporters' Trust, MUST) pentru a arăta sprijinul pentru propunerea de preluare a clubului de către un grup de suporteri bogaţi ai echipei Manchester United, denumit "Red Knights/Cavalerii Roşii".

MUST şi acest grup de şaizeci de bancheri îi reproşează familiei Glazer, care a cumpărat clubul în 2005, că este responsabilă de o datorie a clubului de 716 milioane lire sterline.

Vezi aici rezumatul video al meciului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici