Maratonul de la New York a primit premiul Prinţul de Asturia pentru Sport 2014

Maratonul de la New York a primit premiul Prinţul de Asturia pentru Sport 2014, ceremonia de acordare a distincţiei urmând să aibă loc în octombrie, la Oviedo.

65 afișări
Imaginea articolului Maratonul de la New York a primit premiul Prinţul de Asturia pentru Sport 2014

Maratonul de la New York a primit premiul Prinţul de Asturia pentru Sport 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu un traseu de-a lungul întregului oraş, maratonul de la New York a devenit un eveniment, care, îmbinând sportul, spiritul cetăţenesc şi impactul mediatic, a ştiut să atragă mii de alergători din întreaga lume", a subliniat Fundaţia Prinţul de Asturia într-un comunicat.

La prima ediţie, în 1970, competiţia număra doar 127 de concurenţi, aceştia plătind un dolar pentru a se înscrie. Doar 55 dintre ei au încheiat cursa.

În 2013, 50.000 de persoane au participat la maratonul de la New York

Fundaţia Prinţul de Asturia, patronată de Felipe de Bourbon, care va deveni începând de joi regele Felipe al VI-lea, oferă în fiecare an opt premii de câte 50.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici