Marcel Popescu: Nu am nicio vină în cazul lui Eugen Preda

Preşedintele Clubului Sportiv Dinamo, chestorul Marcel Popescu, a declarat, joi, că nu are nicio vină în cazul sportivului Eugen Preda, dar precizează că acesta este mult mai amplu şi cu siguranţă va avea urmări.

26 afișări
Imaginea articolului Marcel Popescu: Nu am nicio vină în cazul lui Eugen Preda

Marcel Popescu: Nu am nicio vină în cazul lui Eugen Preda (Imagine: Mediafax Foto)

"Este o măsură normală luată de ministru, pentru că acest caz este unul deosebit şi va avea şi alte urmări. Pot să spun că am o parte de vină, pentru că am în subordinea mea Braşovul şi pe acel director al clubului. Când am făcut acele cercetări de anul trecut nu a reieşit nimic. Merg în biserică cu oricine, de la şeful statului până la ultimul om şi sub jurământ spun că în rest nu am nicio vină. Singurul lucru pentru care pot fi acuzat este că am acceptat această structură să vină spre Dinamo Bucureşti. Acum este momentul potrivit pentru cercetări la Dinamo Braşov, în toate domeniile, şi, în funcţie de rezultate, vom lua măsuri", a spus Popescu.

Oficialul clubului dinamovist a precizat că nu îl cunoaşte pe Eugen Preda, sportiv legitimat la Dinamo Braşov şi nu la Dinamo Bucureşti. "Este un sportiv pe care scrie Dinamo şi de aceea se face atâta gălăgie. Eu sunt cel care anul trecut am sesizat o ştire într-un ziar referitor la acest sportiv care nu era al lui Dinamo Bucureşti. Eu nu l-am văzut în viaţa mea. El este la Dinamo Braşov, iar noi, la Bucureşti, nici nu avem secţie de lupte libere", a explicat preşedintele CS Dinamo, prezent la mitingul împotriva violenţei organizat, joi, de Federaţia Română de Handbal.

Marcel Popescu susţine că, la sfârşitul anului trecut, a solicitat conducerii clubului Dinamo Braşov să verifice situaţia lui Eugen Preda, răspunsul primit fiind că "nu sunt probleme deosebite".

"Am solicitat conducerii de la Braşov, domnului director Luca (n.r. - Constantin Luca) să ia măsuri, să verifice ce este adevărat cu respectivul sportiv. Le-am spus celor de acolo să încerce la Poliţie, să vadă cazierul, să se intereseze la Procuratură, să obţină un document care să ateste că este în atenţia unui organ, pentru a lua măsurile de rigoare. Mie mi-a spus că nu sunt probleme deosebite. La noi a venit un agent de poliţie pentru a întreba de Eugen Preda. iar cel care răspunde la noi de Resurse Umane l-a dus, după ce a vorbit cu cei de la Braşov, pentru calitatea de martor. Apoi, ofiţerul nostru a întrebat dacă sunt alte probleme cu Preda. I s-a spus: «Nu, decât să dai o declaraţie în calitate de martor». Atât, în rest nu am primit nimic", a spus Popescu la postul Antena 3.

Preşedintele CS Dinamo Bucureşti a explicat că nu a fost informat că Eugen Preda a primit la 9 noiembrie 2008 o adeverinţă de la clubul Dinamo Braşov care să-i servească la Procuratură.

Preşedintele Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, chestorul de poliţie Marcel Popescu şi şeful Biroului Management Resurse Umane, inspector principal Botiz Ioan, vor fi cercetaţi prealabil, în legătură cu activitatea lui Eugen Preda. Ministerul Adminsitraţiei şi Internelor (MAI) a anunţat, joi, că, în urma verificărilor făcute la Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, s-a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de preşedintele Clubului, chestorul Marcel Popescu, şi faţă de Şeful Biroului Management Resurse Umane, inspector principal Botiz Ioan.

Citeşte şi:

Preşedintele CS Dinamo Bucureşti, cercetat în cazul lui Eugen Preda

Anchetă ministerială la Dinamo Braşov în urma incidentului de la Plaza

Scandal în Plaza România între clanul Preda şi agenţii de pază

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici