Marciniak va rămâne arbitru pentru finala Ligii Campionilor după ce şi-a cerut scuze, anunţă UEFA

Szymon Marciniak îşi va îndeplini rolul de arbitru pentru finala Ligii Campionilor, după ce polonezul şi-a cerut scuze pentru că a participat la un eveniment asociat cu o mişcare de extremă-dreapta, a anunţat vineri UEFA, forul de conducere al fotbalului european.

373 afișări
Imaginea articolului Marciniak va rămâne arbitru pentru finala Ligii Campionilor după ce şi-a cerut scuze, anunţă UEFA

Marciniak va rămâne arbitru pentru finala Ligii Campionilor după ce şi-a cerut scuze, anunţă UEFA

UEFA a investigat prezenţa sa la un eveniment organizat luni la Katowice, afirmând că "detestă valorile promovate de acest grup", dar l-a păstrat ca arbitru după ce şi-a cerut scuze şi a primit clarificări din partea unui organism antidiscriminare.

"Vreau să îmi exprim cele mai profunde scuze pentru implicarea mea şi pentru orice suferinţă sau rău pe care aceasta ar fi putut să îl provoace", a spus Marciniak într-o declaraţie.

"În urma reflecţiei şi a unei investigaţii suplimentare, a devenit evident că am fost grav indus în eroare şi că am fost complet inconştient de adevărata natură şi a afilieri evenimentului în cauză.

"Nu am avut cunoştinţă că a fost asociată o mişcare poloneză de extremă-dreapta. Dacă aş fi fost conştient de acest fapt, aş fi refuzat categoric invitaţia."

Marciniak, în vârstă de 42 de ani, este unul dintre cei mai buni arbitri din Europa şi a arbitrat şi finala Cupei Mondiale din Qatar, când Argentina a învins Franţa.

În timpul investigaţiei, UEFA a declarat că a luat legătura cu "NEVERAGAIN", un ONG afiliat la reţeaua FARE, care combate discriminarea în fotbalul european.

"(Aceştia) au ridicat îngrijorările iniţiale cu privire la implicarea domnului Marciniak în acest eveniment", a declarat UEFA.

"Ei au solicitat ca domnul Marciniak să rămână în rolul său de arbitru pentru viitoarea finală a UEFA Champions League, afirmând cu fermitate că îndepărtarea sa ar submina promovarea antidiscriminării".

Manchester City o va înfrunta pe Inter Milano în finala Ligii Campionilor pe Stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul, pe 10 iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici