Marele Premiu de Formula 1 al Austriei: Max Verstappen câştigă după o coliziune cu Charles Leclerc/ Hamilton, al cincilea

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Austriei, după un duel pe cinste cu pilotul Ferrari, Charles Leclerc, pe care l-a depăşit în turul 69. Este prima victorie obţinută de Red Bull Racing în acest sezon şi primul succes pentru un motor Honda după 13 ani.

1645 afișări
Imaginea articolului Marele Premiu de Formula 1 al Austriei: Max Verstappen câştigă după o coliziune cu Charles Leclerc/ Hamilton, al cincilea

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Austriei

Vallteri Bottas a completat podiumul, iar Vettel şi Hamilton au terminat pe locurile 4 şi 5. Au mai punctat Lando Norris (McLaren), Pierre Gasly (Red Bull Racing), Carlos Sainz Jr (McLaren), Kimi Raikkonen şi Antonio Giovinazzi (amândoi Alfa Romeo). Charles Leclerc a condus până în Turul 69 din 71, când Verstappen l-a închis în viraj şi a preluat conducerea. Cei doi piloţi s-au atins discret, iar Leclerc a reclamat faptul că a fost scos de pe circuit şi nu a avut cum să rămână în faţa lui Max. FIA nu a penalizat manevra lui Verstappen, care a triumfat pe Red Bull Ring.

TITLURILE ZILEI

 

 

 

Pe podium s-au aflat Verstappen, Leclerc şi Bottas, care au o medie de vârstă de 24 de ani şi 156 de zile. Este cea mai mică medie de vârstă din istoria unui podium al F1. Verstappen şi Leclerc au 21 de ani, iar Bottas are 29.

La general, Hamilton e lider cu 197 de puncte. Urmează Bottas cu 166, Verstappen cu 126 şi Vettel cu 123. Leclerc ocupă poziţia 5 la general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici