Mărginean: Fără insolvenţă, U Cluj va ajunge în situaţia cluburilor Poli Timişoara şi U Craiova

Acţionarul majoritar al FC Universitatea Cluj, Ioan Mărginean, susţine într-o scrisoare deschisă publicată pe site-ul oficial că intrarea în insolvenţă reprezintă singura soluţie pentru salvarea clubului şi că în caz contrar va ajunge în situaţia grupărilor Poli Timişoara şi Universitatea Craiova.

240 afișări
Imaginea articolului Mărginean: Fără insolvenţă, U Cluj va ajunge în situaţia cluburilor Poli Timişoara şi U Craiova

Mărginean: Fără insolvenţă, U Cluj va ajunge în situaţia cluburilor Poli Timişoara şi U Craiova (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Acest model (n.r. - deschiderea procedurii de insolvenţă) ce a fost aplicat şi de către FC Rapid, Gloria Bistriţa, cluburi cu datorii mult mai mari decât U Cluj, este singura soluţie aplicabilă pentru moment din punct de vedere legal şi economic unei societăţi comerciale care funcţionează ca SC FC Universitatea Cluj SA la acestă oră. Fără această procedură necesară şi legală, clubul este în incapacitate de plată şi riscă să păţească la fel ca Poli Timişoara şi Universitatea Craiova", a spus acţionarul.

Mărginean mai susţine că nedeclanşarea procedurii de insolvenţă blochează o eventuală preluare a clubului de un alt investitor. "Nedeclanşarea procedurii de reorganizare judiciară blochează achiziţionarea clubului de către un adevărat investitor care ar avea şi avantajul planului de reorganizare pe masă în momentul achiziţionării clubului. Momentan, firma SC Scutul Negru SRL a cerut insolvenţa clubului în data de 07.01.2013 la Judecătoria Cluj Napoca şi a primit termen de prezentare în instanţă la data de 13.02.2013", a precizat Mărginean.

Gruparea din Liga I are conturile blocate de ANAF din 1 august 2012 şi are sechestru asigurator pe banii din drepturile de televiziune, în valoare de 1.040.000 de euro, ce ar trebui să îi încaseze la 20 februarie 2013.

Clubul condus de Ioan Mărginean solicitase Tribunalului Cluj Comercial, la 3 ianuarie, începerea procedurii de insolvenţă a SC Fotbal Cluj Universitatea Cluj SA, societatea care administrează gruparea din Liga I.

La 7 ianuarie, instanţa a respins cererea privind începerea procedurii de insolvenţă. În aceeaşi zi, SC Scutul Negru SRL a cerut insolvenţa U Cluj la Judecătoria Cluj Napoca, primul termen de prezentare fiind la 13 februarie.

Conform cererii depuse la instanţă, gruparea clujeană are datorii de aproximativ 30 de milioane de lei. Universitatea Cluj este al treilea club din Liga I care doreşte deschiderea procedurii de insolvenţă după FC Rapid şi Gloria Bistriţa, grupări ale căror cereri de reorganizare au fost aprobate de instanţe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici