Marian Iancu ameninţă că se retrage din fotbal

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat, miercuri, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al grupării bănăţene, că el şi compania BkP se vor retrage din fotbal, după ce FIFA a cerut depunctarea echipei sale, deşi s-au respectat toate hotărârile Curţii de Arbitraj Sportiv.

24 afișări
Imaginea articolului Marian Iancu ameninţă că se retrage din fotbal

Marian Iancu ameninţă că se retrage din fotbal (Imagine: Mediafax Foto)

Conform site-ului oficial al grupării timişorene, într-o înştiinţare trimisă Federaţiei Române de Fotbal de către FIFA, singurul lucru semnalat de forul mondial este că, potrivit punctului 3, "după analizarea echipamentului utilizat de FC Timişoara în sezonul 2008/09 şi a site-ului oficial al FC Timişoara, constatăm că, mai departe, culoarea predominantă a clubului este violetul, ceea ce înseamnă că punctul 3 a hotărârii Curţii de Arbitraj Sportiv nu a fost respectat de FC Timişoara". În consecinţă, FIFA cere depunctarea clubului timişorean cu şase puncte.

Potrivit FC Timişoara, clubul a demonstrat prin declaraţia lui Aurelian Scorobete Troi, administratorul site-ului, modificarea de culori cerută.

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat că în spatele acestei sancţiuni se află preşedintele FRF, Mircea Sandu. "Este opera lui Mircea Sandu, el este în spatele lui Zambon. El îl acoperă pe Kassai (n.r. - Adalbert Kassai, secretarul general al FRF), omul care a emis falsurile pentru Zambon, iar dacă se întâmplă acest lucru, deşi ne-am îndeplinit toate obligaţiile, noi, BkP, ne retragem. Este imposibil să te lupţi cu un sistem mafiot, pus la punct şi condus de Mircea Sandu. Suntem prea singuri în lupta asta, iar atunci când am apelat la instituţiile statului, pentru a pune lucrurile în ordine, cu documente şi dovezi clare şi indubitabile, acestea nu au facut decât să tergiverseze. Nici până astăzi nu avem vreun răspuns la plângerile penale efectuate. Am să ies din fotbal, am să renunţ la tot, după care vom face cu adevarat lumină în relaţiile noastre cu Mircea Sandu", a spus Iancu.

Marian Iancu a afirmat că singurii pe care s-a putut baza şi care trebuie să ducă lupta mai departe sunt sutele de mii de suporteri şi cei din administraţia locală. "Ei au fost şi trebuie să rămână mai departe, într-un fel sau altul, lângă acest simbol, cu care Federaţia şterge pe jos, aşa cum a făcut atâţia ani la rând. Certitudinea că acest club devine puternic i-a înnebunit pe cei de-acolo, iar lipsa noastra de înregimentare în cooperativa lor, cât şi declaraţiile clare, că nu îi vom susţine, îi obligă să procedeze în acest mod, parşiv. Avem toate documentele că am respectat ad literam hotărârea şi poate acum mă vor înţelege timişorenii de ce mi-am luat acea măsura de precauţie de am scos din denumire până şi cuvântul Politehnica, anticipând atacul mârşav ce urma să vină. Asta e, e jucăria lor, e invenţia lor, iar eu nu mă regăsesc în ea", a comentat el.

Poli Ştiinţa Timişoara, gruparea din Liga I, prezidată de Marian Iancu, şi Poli Timişoara, clubul patronat de omul de afaceri italian Claudio Zambon, care activează acum în Liga a IV-a, îşi dispută de mai mult timp palmaresul şi însemnele Politehnicii Timnişoara. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis ca Poli Ştiinţa Timişoara să nu mai poată folosi, începând cu data de 30 iunie, numele şi culorile alb-violet. De asemenea, Poli Ştiinţa ar trebui să plătească câte 5.000 de euro pentru fiecare meci disputat în sezonul trecut. Începând cu acest campionat, gruparea bănăţeană evoluează în Liga I sub numele de FC Timişoara.

Omul de afaceri Claudio Zambon a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX că FIFA a cerut Federaţiei Române de Fotbal (FRF) să penalizeze cu şase puncte echipa FC Timişoara pentru nerespectarea unor prevederi ale deciziei TAS în legătură cu palmaresul formaţiei Politehnica Timişoara, în caz contrar, echipele româneşti urmând să fie excluse din competiţiile internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici