Marius Copil îl învinge pe Kevin Anderson şi se califică în semifinale la Notthingham

Jucătorul român de tenis Marius Copil (228 ATP) s-a calificat vineri în semifinala turneului de categorie Challanger, desfăşurat pe suprafaţă de iarbă, de la Notthingham, învingând în sferturile de finală pe sud-africanul Kevin Anderson (100 ATP), favorit numărul 4 al competiţiei.

199 afișări
Imaginea articolului Marius Copil îl învinge pe Kevin Anderson şi se califică în semifinale la Notthingham

Marius Copil îl învinge pe Kevin Anderson şi se califică în semifinale la Notthingham


Marius Copil s-a impus în 2 seturi, câştigate ambele la tiebreak, cu 7-6 (4), 7-6 (9), la capătul unui meci dramatic, ce a durat două ore şi 3 minute, şi în care românul a salvat 8 mingi de set ale adversarului său de 2.03 metri înălţime, fost număr mondial numărul 5 şi finalist la Wimbeldon (2018) şi US Open (2017) şi câştigător al altor 6 turnee din circuitul ATP.

Anderson este eroul unui meci maraton de 6 ore şi 36 de minute, jucat împotriva americanului John Isner, în semifinala turneului de Grand Slam de la Wimbledon, din 2018, meci considerat al doilea ca lungime, din istoria tenisului modern.

În primul set, Marius Copil a reuşit să îşi valorifice toate game-urile pe propriul serviciu, salvând două mingi de break ale sud-africanului, în game-ul 2. În tiebreak, românul a returnat mai bine, a câştigat două puncte pe serviciul lui Anderson şi şia- adjudecat setul cu 7-6 (7-4).

În actul secund, Copil a început mai slab şi şi-a cedat primul game pe serviciu. La 4-5 pentru Anderson, românul a reuşit să contracareze 3 mingi de set, revenind de la 40-0 şi egalând.

Setul a ajuns din nou la tiebreak, care a avut un deznodământ dramatic pentru Marius Copil. Acesta a salvat întâi alte două mingi de set ale adversarului său, după care a avut o primă minge de meci nefructificată. Au urmat alte două ocazii de a închide setul pentru Anderson, însă copil s-a mobilizat şi de la 8-9, a reuşit 3 puncte consecutive, din care primele două minibreak-uri, şi a închis partida la următoarea minge de meci.

Marius Copil s-a calificat astfel în semifinala turneului, unde se va confrunta cu americanul Frances Tiafoe (74 ATP, 23 ani).

Pentru calificarea în semifinală, Marius Copil va fi recompensat cu 6.370 euro şi 45 puncte ATP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici