Mark Cavendish a câştigat etapa a cincea a Turului Franţei

Rutierul britanic Mark Cavendish (Omega Pharma) a câştigat etapa a cincea a Turului Franţei, desfăşurată miercuri, între oraşele Cagnes-sur-Mer şi Marsilia, pe o distanţă de 228,5 kilometri.

133 afișări
Imaginea articolului Mark Cavendish a câştigat etapa a cincea a Turului Franţei

Mark Cavendish (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

Cavendish i-a devansat în ierarhia etapei pe norvegianul Edvald Boasson Hagen şi pe slovacul Peter Sagan.

Aceasta este a 24-a victorie de etapă pentru ciclistul britanic în Turul Franţei, competiţie la care Cavendish participă din 2007. Mark Cavendish ocupă locul patru în ierarhia rutierilor cu cele mai multe victorii de etapă în Marea Buclă, după Eddy Merckx - 34 (1969-1975), Bernard Hinault - 28 (1978-1986) şi Andre Leducq - 25 (1927-1938).

Tricoul galben a rămas în posesia australianului Simon Gerrans, component al echipei Orica.

Etapa a şasea a Turului Franţei va avea loc joi, pe distanţa de 176,5 kilometri, între Aix-en-Provence şi Montpellier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici