Măsură împotriva dopajului: UEFA va extinde utilizarea testelor sangvine din sezonul viitor

UEFA va extinde utilizarea testelor sangvine începând din sezonul viitor, pentru a lupta împotriva dopajului, a anunţat, joi, secretarul general al forului fotbalistic european, Gianni Infantino, într-o conferinţă de presă organizată la Londra, unde are loc o şedinţă a Comitetului Executiv al UEFA.

68 afișări
Imaginea articolului Măsură împotriva dopajului: UEFA va extinde utilizarea testelor sangvine din sezonul viitor

Măsură împotriva dopajului: UEFA va extinde utilizarea testelor sangvine din sezonul viitor (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Vrem să facem tot ce este posibil pentru a arăta că ne dorim un sport curat. Au fost înregistrate bune experienţe în 2008 şi 2012 (n.r. - la Euro) cu testele sangvine. Cred că este un bun moment să extindem folosirea lor", a declarat Infantino.

Oficialul a precizat că experţi medicali vor decide numărul testelor sangvine şi competiţiile vizate. UEFA apeleză în prezent la testele de urină, considerate insuficient de eficiente de numeroşi specialişti.

Totodată, UEFA va lansa un studiu pe 900 de eşantioane prelevate de la fotbalişti începând din 2008, pentru a se stabili dacă s-au folosit steroizi. Aceste teste vor fi anonime şi nu vor conduce la sancţiuni în cazul în care unele dintre ele vor fi pozitive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici