Medic: Cred că Petrov e victima lipsei de informare de după accidentul nuclear de la Cernobîl

Medicul naţionalei Bulgariei, Mihail Iliev, a declarat că în opinia sa jucătorul Stilian Petrov, diagnosticat cu leucemie acută, este victima faptului că regimul comunist nu a informat populaţia în legătură cu pericolele existente după accidentul nuclear de la Cernobîl, în 1986.

208 afișări
Imaginea articolului Medic: Cred că Petrov e victima lipsei de informare de după accidentul nuclear de la Cernobîl

Stilian Petrov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Era primăvară şi populaţia consuma legume proaspete radioactive şi alte alimente. Multe persoane care atunci erau copii s-au îmbolnăvit apoi de cancer, din această cauză. Le spuneam copiii Cernobîl. Majoritatea născuţi în aceeaşi regiune cu Stilian. În familia sa nu există alte cazuri de cancer, de aceea cred că Stilian este victima lipsei de informare a fostului regim comunist atunci când a explodat reactorul la Cernobîl şi norul radioactiv a ajuns în ţara noastră", a spus Iliev, informează The Sun.

Căpitanul echipei Aston Villa, bulgarul Stilian Petrov, a fost diagnosticat recent cu leucemie acută. Boala a fost descoperită după ce jucătorul în vârstă de 32 de ani a acuzat stări febrile în urma unui meci cu Arsenal, în martie, şi a efectuat un control medical.

Centrala de la Cernobîl, situată la 100 de kilometri nord de Kiev, a fost scena celui mai grav accident nuclear din istorie în 1986, când un reactor a explodat, iar particule radioactive s-au răspândit deasupra Europei, afectând în special Ucraina, Belarus şi Rusia.

Stilian Petrov, născut în oraşul Montana din nord-vestul Bulgariei, avea şase ani în momentul dezastrului nuclear.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici