Medvedev domină circuitul masculin de tenis. Rusul a pus mâna pe primul titlu la Miami

  • Daniil Medvedev a devenit campion la Miami Open 2023 după ce l-a învins în finală pe Jannik Sinner, în două seturi, cu 7-5, 6-3.
  • Este primul titlul al lui Medvedev la Miami şi al 19-lea din carieră, în tot atâtea turnee diferite.
  • Totodată, este a cincea finală consecutivă în 2023.
415 afișări
Imaginea articolului Medvedev domină circuitul masculin de tenis. Rusul a pus mâna pe primul titlu la Miami

Medvedev domină circuitul masculin de tenis. Rusul a pus mâna pe primul titlu la Miami


Înainte de 2023, Miami Open a fost singurul eveniment ATP 1000 pe suprafaţă dură în care Medvedev nu a jucat niciodată în finală. Dar, după o evoluţie bună la Indian Wells, rusul s-a descurcat bine pe parcursul săptămânii şi a ajuns în finală, pe care a câştigat-o după o oră şi 34 de minute, ducând la 6-0 scorul întâlnirilor directe cu italianul.

În drumul său spre finală, rusul a oprit parcursul foarte bun al lui Christopher Eubanks şi l-a învins şi pe bunul său prieten Karen Khachanov într-o luptă în trei seturi. Luni, el urma să devină noul lider al clasamentului anului ATP 2023, indiferent de rezultatul ultimului său meci împotriva lui Sinner.

Însă Medvedev nu a pierdut niciodată în faţa lui Sinner în trecut şi a vrut să îşi menţină raportul perfect şi după ultimul meci de la Miami. Italianul nu a fost în cea mai bună formă fizică, el solicitând şi intervenţia unui fizioterapeut, după al şaptelea game al primului set.

Sinner a reuşit primul break în primul set, dar avantajul său nu a durat prea mult. A fost recuperat imediat de rus.

Medvedev şi-a păstrat serviciul fără dificultăţi majore, pierzând doar două puncte pe serviciul său în game-urile rămase din primul set, după întrerupere. Italianul nu a reuşit să ducă setul inaugural în tie-break, rusul reuşind un nou break în al doisprezecelea game pentru a câştiga primul set cu 7-5.

În setul al doilea, Medvedev şi-a păstrat rata aproape perfectă de conversie a punctelor de break. El a folosit patru din cele şase şanse pe care le-a avut în meci şi două din cele trei mingi de break pe care le-a avut în setul al doilea.

Câştigând 88% din punctele după primul său serviciu în setul al doilea, Medvedev nu a avut nicio problemă în a se impune cu 6-3, în setul secund, asigurându-şi titlul la Miami Open 2023.

De luni, Medvedev va urca pe locul 4 în clasamentul ATP, în timp ce Sinner va reveni în Top 10 şi îşi va egala locul 9, cel mai bun din carieră.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici