Medvedev întrerupe şirul de 20 de victorii ale lui Djokovic şi ajunge în finala de la Dubai

Rusul Daniil Medvedev a demonstrat încă o dată de ce este unul dintre cei mai talentaţi jucători de tenis, reuşind vineri, în semifinalele turneului de la Dubai să-l învingă Novak Djokovic, numărul 1 mondial, care avea o serie impresionantă de 20 de victorii consecutive.

727 afișări
Imaginea articolului Medvedev întrerupe şirul de 20 de victorii ale lui Djokovic şi ajunge în finala de la Dubai

Între cele 20 de victorii, sârbul avea inclusiv câştigarea Turneului Campionilor, din 2022, precum şi al 22-lea său titlu de Grand Slam la Melbourne.

Pe de altă parte, Medvedev a pierdut de două ori în acest an. O dată la Adelaide în faţa lui Djokovic şi apoi în faţa lui Korda la Australian Open. Dar, de atunci, el a avut o serie de 12 victorii consecutive, câştigând titlurile de la Rotterdam şi Doha.

În ciuda recordului de invincibilitate al lui Djokovic în 2023, Medvedev a refuzat să se lase intimidat. A jucat cu încredere şi precizie, dominând meciul de la început până la sfârşit.

Ambii jucători au fost dominanţi în game-urile de serviciu la începutul meciului, dar Medvedev a crescut intensitatea pentru a obţine primul break al meciului. La scurt timp după aceea, a mai adăugat încă un break, conducând cu 5-2 în primul set şi servind pentru set.

Djokovic a ripostat şi a fost la doar două puncte distanţă de a egala din nou scorul, dar datorită serviciului său, Medvedev a câştigat primul set cu 6-4, în timp ce ambii jucători au reuşit 13 lovituri câştigătoare, inclusiv 5 aşi, şi au făcut doar 9 erori neforţate combinate.

Fostul număr 1 mondial a început setul secund în cel mai bun mod posibil, câştigând din nou pe serviciul lui Djokovic, în primul game şi confirmând break-ul în următorul.

În cel de-al cincilea game al setului secund, meciul a fost întrerupt pentru un moment, deoarece Medvedev a fost taxat pentru o greşeală de picior, dar nu a fost de acord cu decizia, care a fost apoi anulată de arbitru. Dar cum nici Djokovic nu a fost de acord cu cele întâmplate, a avut loc o nouă discuţie.

Dar acest lucru nu avea să-l distragă pe rus de la câştigarea în cele din urmă a meciului cu 6-4, 6-4, şi de la stabilirea unei confruntări finale cu bunul său prieten Andrey Rublev, care l-a învins pe Alexander Zverev, tot în cursul zilei de vineri.

Între timp, Djokovic aşteaptă veşti din Statele Unite, deoarece ar putea rata BNP Paribas Open 2023 şi Miami Open 2023, din cauza statului să de nevaccinat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
medvedev,
dubai,
djokovic

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici