Mertens o elimină pe favorita numărul 3, Pegula, şi ajunge în a doua săptămână la Roland Garros

Elise Mertens a obţinut vineri a treia victorie în faţa Jessicăi Pegula, în tot atâtea întâlniri, în turul al treilea de la Roland Garros. Cap de serie numărul 28, belgianca s-a impus în faţa favoritei numărul 3, cu 6-1, 6-3, într-o oră şi 22 de minute.

89 afișări
Imaginea articolului Mertens o elimină pe favorita numărul 3, Pegula, şi ajunge în a doua săptămână la Roland Garros

Mertens o elimină pe favorita numărul 3, Pegula, şi ajunge în a doua săptămână la Roland Garros

Mertens a câştigat acum toate cele trei întâlniri cu americanca, rezultatul find a şaptea victorie în faţa unor jucătoare de Top 5 din cariera belgiencei, şi prima de când a învins-o pe Simona Halep în turul al treilea la Madrid 2021.

Mertens avansează în turul al patrulea de la Roland Garros pentru a treia oară, după 2018 şi 2022. Ea a adunat acum 13 tururi în a doua săptămână în cele 25 de participări pe tabloul principal de Grand Slam din carieră. Următoarea adversară va fi Anastasia Potapova, cap de serie numărul 24, sau Anastasia Pavlyuchenkova, finalista din 2021.

În primul set, belgianca a reuşit nouă lovituri câştigătoare şi doar patru erori neforţate, inclusiv o serie de lovituri cu efect perfect ponderat, un pasing cu reverul întinzându-se la maxim şi o serie de lovituri de efect care au amintit de cariera sa de succes la dublu.

O pereche de duble greşeli în game-ul următor au readus-o pe Pegula în meci, însă de la 3-3, Mertens a mai făcut două break-uri, în timp ce a salvat alte trei mingi de break pe propriul serviciu.

Pegula a pierdut în special din cauza numărului mare de erori neforţate, ajungând în cele din urmă la un total de 28, faţă de 19 lovituri câştigătoare. Mertens a terminat cu 20 de lovituri câştigătoare faţă de doar 13 erori neforţate.

În primul meci al zilei, Daria Kasatkina, favorita numărul 9, a învins-o pe Peyton Stearns, cu un categoric 6-0, 6-1.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici