Mesajul lui Louis van Gaal după despărţirea de Manchester United

Louis van Gaal a fost demis, luni, de la conducerea lui Manchester United, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al echipei engleze. Van Gaal mai avea contract pentru încă un sezon cu echipa de pe Old Trafford şi s-a declarat dezamăgit că n-a putut pune în aplicare un plan pe trei ani.

2 afișări

În această seară, site-ul oficial al formaţiei Manchester United a publicat mesajul lui Louis van Gaal după despărţirea de Manchester United.

"A fost o onoare să antrenez un club minunat precum Manchester United şi, făcând acest lucru, mi-am îndeplinit un vis de foarte mulţi ani. Sunt extrem de mândru că am contribuit la câştigarea Cupei Angliei pentru a douăsprezecea oară în istoria clubului. Am câştigat 20 de trofee în cariera de antrenor, dar Cupa FA va rămâne o realizare specială.

Sunt foarte dezamăgit că n-am reuşit să duc la bun sfârşit planul iniţial pe trei ani. Cred că fundaţia este solidă pentru progresul acestui club şi noi succese. Le mulţumesc jucătorilor şi urez numai bine în sezonul viitor. A fost o plăcere să lucrez cu ei şi a fost extrem de mulţumitor să promovez atât de mulţi tineri fotbalişti la prima echipă şi să-i văd cum excelează. Abia aştept să văd cum îşi vor dezvolta jocul în sezonul viitor.

Aş vrea să mulţumesc conducerii şi tuturor persoanelor din club pentru susţinerea arătată. În final, vreau să le mulţumesc în mod special lui Sir Alex Ferguson şi lui Sir Bobby Charlton, care au făcut ca familia mea să se simtă atât de bine la Manchester", a precizat Van Gaal.

Ed Woodward, vicepreşedintele clubului englez, s-a prezentat, luni, la Carrington, baza de pregătire a lui United, pentru a-i comunica tehnicianului olandez faptul că înţelegerea a fost reziliată. La baza celor de la Manchester United a venit şi Paul Gilroy, un avocat specializat pe Codul Muncii, avocat care s-a ocupat de întocmirea actelor necesare şi în cazul demiterii lui David Moyes. Pentru că a fost demis cu un an înainte de finalul contractului, olandezul a primit şi o compensaţie de 5 milioane de lire sterline, aproximativ 7 milioane de euro.

Albert Stuivenberg, secundul lui Van Gaal, şi Frans Hoek, antrenorul cu portarii, vor părăsi şi ei "Old Trafford". Englezii nu scriu nimic însă despre o eventuală plecare a lui Ryan Giggs. Despre fostul star al lui United s-a scris că va pleca şi el de la club dacă locul lui Van Gaal va fi luat de Jose Mourinho, cea mai vehiculată variantă de înlocuitor pentru tehnicianul batav.

Van Gaal a pregătit-o pe Manchester United în perioada 2014-2016 şi a reuşit să câştige un singur trofeu: Cupa Angliei, în urmă cu doar două zile după o finală cu Crystal Palace. Chiar dacă a terminat acest sezon pe locul 5 în Premier League şi a ratat prezenţa în UEFA Champions League, Van Gaal are un procentaj bun pe banca lui United: olandezul a înregistrat un procentaj de 51% de victorii în meciurile din Premier League. Doar Ernest Mangall, cu 54%, şi Sir Alex Ferguson, cu 60%, stau mai bine din acest punct de vedere.

Conform BBC, Jose Mourinho ar urma să fie prezentat oficial ca noul manager al echipei Manchester United marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici