Michael Jordan şi-a cumpărat un bolid care fuge cu 500 km pe oră

Fostul super-campion NBA tocmai a cumpărat un hypercar Venom F5 Roadster cu un motor V8 de peste 1.800 de cai putere şi o viteză maximă de 500 km/h.

2132 afișări
Imaginea articolului Michael Jordan şi-a cumpărat un bolid care fuge cu 500 km pe oră

Michael Jordan, cu John Hennessey, la livrarea maşinii Venom F5 Roadster

Cea mai recentă jucărie a fostului superstar al baschetului, Michael Jordan, este un Hennessey Venom F5 Roadster.

Pentru suma de aproximativ trei milioane de dolari, aproximativ 2,78 milioane de euro la cursul actual, a luat acasă o maşină de curse capabilă să atingă, cel puţin teoretic, viteza maximă de 500 km/h.

După cum se ştie, sportul cu motor este o mare pasiune pentru Michael Jordan. El este de fapt coproprietar al echipei 23XI, care concurează în Nascar Cup Series.

Hennessey Venom F5 Roadster este un bolid cu un motor V8 biturbo mijloc-spate cu o capacitate cubică de 6,6 litri, capabil să livreze o putere maximă de 1.842 CP la 8.000 rpm cu un cuplu maxim la fel de înspăimântător, 1.617 Nm la 5.000 rpm.

Transmisie cu cutie de viteze cu dublu ambreiaj şi tracţiune spate. Şasiul este din fibră de carbon, care menţine maşina uşoară. Acceleraţie 0-97 km/h (0-60 mile pe oră) în 2,6 secunde şi se presupune o viteză maximă de 500 km/h, chiar dacă nu a fost niciodată demonstrată efectiv.

Oricine este interesat să cumpere una dintre aceste hiper-maşini trebuie să se înarmeze cu răbdare şi speranţă. Întreaga producţie a lui Venom F5 este limitată la 24 de piese, care au fost vândute toate încă din august 2021. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici