Miercuri se joacă Rm. Vâlcea - CSM Bucureşti, din Liga Naţională de handbal feminin. ORA meciului

Handbalul feminin românesc se pregăteşte de o adevărată finală pe plan intern, aşa cum puţine au fost în ultima vreme, având în vedere dominaţia cvasitotală a echipei CSM Bucureşti.

238 afișări
Imaginea articolului Miercuri se joacă Rm. Vâlcea - CSM Bucureşti, din Liga Naţională de handbal feminin. ORA meciului

Miercuri, ora 21:00, se joacă Rm. Vâlcea - CSM Bucureşti, din Liga Naţională de handbal feminin

Miercuri, de la ora 21:00, supremaţia actualei campioane este „contestată” de SCM Rm. Vâlcea, care a avut un parcurs perfect în acest sezon, cu 17 victorii din tot atâtea meciuri. Partida se va desfăşura la Vâlcea, iar gazdele au prima şansă la titlu şi cu o înfrângere la maximum două goluri.

CSM Bucureşti va juca această partidă sub o presiune fantastică. Dincolo de partea critică, de care clubul n-ar scăpa în cazul unui eşec, echipa din Capitală nu ar avea asigurat locul în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor. În cazul în care va pierde titlul, trupa antrenată de Dragan Djukic ajunge la mâna Federaţiei Europene de Handbal pentru a juca în competiţia pentru care şi-a alcătuit lotul în cea mai mare măsură.

Din sezonul 2019-2010, EHF a anunţat că nicio ţară din Europa nu va mai avea două echipe direct calificate în Liga Campionilor. Până în acest sezon, primele două naţiuni din ierarhie aveau din oficiu două formaţii acceptate în Liga Campionilor, fără a mai depinde de acele wild-card-uri. În acest an competiţional, Danemarca s-a calificat astfel cu Odense şi Copenhaga, iar Ungaria cu Gyor şi FTC Rail Cargo.

Măsura adoptată de EHF a venit tocmai în momentul în care România a urcat pe cea mai bună poziţie din istorie în „Ranking” – locul 2. Dacă măsura din acest sezon ar fi fost valabilă şi pentru viitoarea ediţie a cupelor europene, atunci Vâlcea şi CSM Bucureşti ar fi avut locul asigurat în Liga Campionilor, indiferent de rezultul direct de mâine. Aşa însă, numai viitoarea campioană are garantată poziţia în respectiva competiţie.

Primele două naţiuni care aveau un loc suplimentar în Liga Campionilor, l-au primit pentru viitorul sezon în Cupa EHF! Ungaria şi România sunt singurele ţări care vor avea în viitorul sezon dreptul de a înscrie 5 echipe în cupele europene. Nu s-a făcut deocamdată nicio referire cu privire la ţările care vor câştiga cupe europene, dacă vor câştiga un loc în plus prin obţinerea trofeului ori ba.

Conform anunţului făcut de EHF, primele 24 de naţiuni vor avea dreptul să înscrie echipa campioană în CHL. Acum, intervine următorul aspect. Îşi permite EHF „luxul” de a lăsa în afara Ligii Campionilor nişte echipe de cel mai înalt nivel, precum CSM Bucureşti, Brest Bretagne şi Ferencvaros? Sau va dilua mult competiţia prin acceptarea directă a unor campioane din Macedonia, Polonia, Turcia, Olanda, Austria, Cehia, care nu ar avea cum să emită pretenţii, ci în mod normal vor servi drept sparring-partners pentru grupările de top.

În ultimii ani, după terminarea campionatelor interne, mai multe cluburi de top au solicitat wildcard-uri şi au primit din partea EHF. La feminin, avem cazul Brest Bretagne în ultimii 2 ani, care a fost chiar direct acceptată în grupele Ligi Campionilor. La masculin, însă, Kiel şi Fuchse Berlin nu au primit în vara trecută wildcard!

Aşadar, ca să tragem o concluzie, riscurile ar fi destul de mari pentru CSM Bucureşti, în cazul în care nu va câştiga titlul în Liga Naţională, implicit miercuri la Vâlcea la o diferenţă de cel puţin 3 goluri. Cel puţin până la vară, când ar urma să se întrunească Biroul Executiv al EHF şi ar urma să decidă dacă va acorda sau nu wild-cards, nu ar avea asigurată prezenţa în Liga Campionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici