Miki Ando: Sper ca victoria mea să dea forţă poporului japonez

Japoneza Miki Ando, care a devenit campioană mondială la patinaj artistic, sâmbătă, la Moscova, a declarat că nu a patinat numai pentru ea, ci şi pentru a reda curajul poporului japonez, afectat de seismul şi tsunamiul din martie, care s-au soldat cu 14.000 de morţi, informează AFP.

6 afișări

"Nu am patinat numai pentru mine. În Japonia, traversăm o perioadă foarte dificilă. Să patinezi este cu adevărat important, sunt atât de mulţi oameni care urmăresc competiţia. Sper ca victoria mea să le dea forţa să continue să progreseze", a declarat Ando, după ce a câştigat programul liber de sâmbătă cu 130,21 de puncte.

Miki Ando, cu un total de 195,79 de puncte, a devansat-o pe campioana olimpică en-titre, sud-coreeanca Kim Yu-Na (194,50 puncte), şi pe italianca Carolina Kostner (184,68 puncte).

Sportiva în vârstă de 23 de ani a câştigat astfel al doilea său titlu mondial, după cel din 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici