Mircea Lucescu: Asta cu mine la Naţională e o glumă. Un om de vârsta mea poate veni la echipa naţională doar ca un consilier

Antrenorul Mircea Lucescu a negat posibilitatea să mai revină vreodată ca selecţioner la echipa naţională a României. În schimb, tehnicianul de 74 de ani spune că o poziţie mai potrivită pentru el ar fi una de consilier.

176 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu: Asta cu mine la Naţională e o glumă. Un om de vârsta mea poate veni la echipa naţională doar ca un consilier

Mircea Lucescu: Un om de vârsta mea poate veni la echipa naţională doar ca un consilier

"Asta cu mine la echipa naţională, a lui Răzvan, este o glumă. Un om de vârsta mea ar putea reveni într-o astfel de funcţie doar ca un consilier. E momentul antrenorilor tineri, entuziaşti, cu putere de muncă, cu putere de convingere, cu forţa de a-i îndruma pe cei tineri", a declarat Lucescu, luni, la Digi Sport.

Lucescu, ultima oară selecţioner al naţionalei Turciei, spune că rolul său a fost de a întineri lotul, descoperind jucători talentaţi, "pe care nimeni nu-i vedea".

"Adevărat, nu demult am fost la naţionala Turciei, dar acolo am avut un alt scop. Am transformat o echipă care avea o medie de 32 de ani într-una tânără, cu medie de 23 de ani. De aceea m-au chemat la ei. Echipa Turciei are acum cea mai tânără apărare, cu jucători descoperiţi de mine, pe care nimeni nu-i vedea.

Noi avem jucători tineri, dar depinde cum îi creşti şi contează impactul pe care-l au cu antrenorul. Eu, cu ăştia tineri de la naţionala Turciei am şi acum o relaţie extraordinară. Când am plecat de acolo am primit promisiunea că cei tineri vor fi păstraţi", a mai spus Lucescu.

Mircea Lucescu a pregătit naţionala Turciei în perioada august 2017-februarie 2019, funcţia sa fiind preluată ulterior de Senol Günes, în mandatul căruia s-a obţinut calificarea la Campionatul European din 2020.

Luni, Federaţia Română de Fotbal a anunţat că Mirel Rădoi este propunerea Comisiei Tehnice pentru postul de selecţioner al primei reprezentative. Propunerea va fi dezbătută în Comitetul Executiv al FRF, în cadrul şedinţei de marţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici