Mircea Lucescu, despre condamnaţii în Dosarul transferurilor: O greşeală că au fost judecaţi de două femei care habar n-au de fotbal

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat luni, într-o emisiune TV, că a fost o greşeală faptul că inculapţii în Dosarul transferurilor au fost judecaţi de două femei care habar n-au ce înseamnă fotbalul, precizând că procurorii au fost mai umani decât judecătoarele în acest caz.

280 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu, despre condamnaţii în Dosarul transferurilor: O greşeală că au fost judecaţi de două femei care habar n-au de fotbal

Mircea Lucescu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"(n.r. - Sentinţele în Dosarul Transferurilor) au avut o imagine total negativă (n.r. - în străinătate). Ce m-a surprins pe mine este că s-au luat nişte decizii pe un cod penal actual, iar greşelile care s-au făcut s-au făcut foarte demult, atunci când se puteau face o mulţime de greşeli în România, pentru că nu întâmplător în acea perioadă au apărut foarte mulţi oameni cu foarte mulţi bani, în politică, în mediul social... Era o perioadă în care te ajuta puţin capitalismul românesc, la suprafaţă. Dacă ar fi să-i judecăm pe toţi ceilalţi în funcţie de ceea ce au făcut în perioada aceea, ar însemna ca foarte mulţi să plătescă cu vârf şi îndesat, ceea ce mi se pare exagerat", a spus Lucescu la Dolce Sport.

"Cred că era de ajuns o amendă foarte, foarte serioasă şi nu privare de libertate. Cred că asta a fost o foarte mare greşeală şi faptul că ei au fost judecaţi de două femei care habar n-au ce înseamnă fotbalul... Cred că mai umani au fost în această situaţie procurorii care au cerut o pedeapsă mai mică. Femeile au încercat să mărească aceasta, sigur, ca o chestie de prestigiu profesional pentru ele. Privarea de libertatea este lucrul cel mai scump din lume. Libertatea este cea mai importantă. Lumea, de-a lungul sutelor de ani, miilor de ani, s-a luptat pentru libertate. Eu ca om m-am simţit diminuat. Nu exista niciun motiv să se ajungă la astfel de pedepse, ţinând cont şi de faptul că oamenii aceia au adus foarte, foarte mari şi foarte multe beneficii fotbalului românesc. Aşa cum au fost ei. După Revoluţie, au fost momente grele în toate domeniile de activitate. Trebuia neapărat să o facem cu fotbalul, ca să se discute zile întregi la televiziuni, săptămâni întregi. Îmi pare rău că s-a întâmplat şi îmi pare rău pentru oamenii aceia şi pentru familiile lor", a mai declarat Lucescu.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în 4 martie, la închisoare cu executare pe toţi cei opt oameni din fotbal judecaţi în dosarul transferurilor.

Astfel, fostul acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a primit trei ani şi opt luni, managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica - trei ani şi şase luni, fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, şi fostul impresar Ioan Becali - câte şase ani şi patru luni, impresarul Victor Becali - patru ani şi opt luni, fostul preşedintele al clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu - trei ani şi patru luni, fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal - trei ani, o lună şi zece zile, iar fostul acţionar al FC Dinamo şi U Craiova, Gigi Neţoiu - trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici