Mircea Rădulescu: Fotbalul româniesc a devenit o rampă de lansare pentru antrenorii italieni

Directorul Şcolii Federale de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Rădulescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că fotbalul românesc a devenit o rampă de lansare pentru antrenorii italieni, însă a apreciat că acest lucru nu este benefic pentru campionatul intern.

91 afișări
Imaginea articolului Mircea Rădulescu: Fotbalul româniesc a devenit o rampă de lansare pentru antrenorii italieni

Mircea Rădulescu: Fotbalul româniesc a devenit o rampă de lansare pentru antrenorii italieni (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Am devenit o rampă de lansare pentru antrenorii italieni şi nu cred că este benefic pentru fotbalul nostru. Din păcate, cred că se va menţine această situaţie mult timp, până când cluburile noastre vor putea să angajeze antrenori cu cărţi de vizită superioare. Dar această concurenţă între cei câţiva antrenori străini şi români este benefică, interesantă şi stimulează şi suporteri. Sunt convins că venirea lui Bergodi la Steaua va atrage mai mulţi suporteri în Ghencea", a spus Rădulescu.

Directorul scolii de antrenori a precizat că antrenorii italieni se adaptează cel mai repede atunci când activează în România: "Pot să spun că în general antrenorii itlaieni sunt pe primul loc ca şanse de a reuşi în România prin faptul că se acomodează şi se pliază pe trăsăturile dar mai ales pe lipsurile fotbalului românesc. Ei vin cu o organizare tipică fotbalului italian, care pentru jucătorii români este benefică. Jucătorul român trebuie să fie disciplinizat tactic, iar Bergodi prin asta a reuşit să aibă rezultate la echipele la care a antrenat".

Rădulescu a afirmat că a primit un fax din partea Federaţiei Italiene de Fotbal în care era precizat că noul antrenor al echipei Dinamo, Dario Bonetti are licenţa Pro UEFA şi are dreptul de a activa în Liga I.

"Am primit un fax de de la Federaţia Italiană de Fotbal, de la centrul tehnic de la Coverciano, prin care ni s-a comunicat că Dario Bonetti, actualul antrenor al echipei Dinamo, este posesorul licenţei Pro UEFA, din sezonul 2001-2002. Urmează să vedem dacă se va confirma şi un antrenor secund, iar noi să-l verificăm ce fel de licenţă are. Nu vrem să se strecoare în fotbalul nostru antrenori străini care nu au pregătirea necesară", a adăugat Mircea Rădulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici