Mircea Sandu nu figurează în evidenţele Securităţii

Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii nu a identificat niciun dosar întocmit pe numele preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, în evidenţele create de fostele organe de securitate, informează, marţi, site-ul oficial al FRF.

16 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu nu figurează în evidenţele Securităţii

Mircea Sandu nu figurează în evidenţele Securităţii (Imagine: Mediafax Foto)

"Vă aducem la cunoştinţă că urmare cererii dumneavoastră, înregistrată la CNSAS sub nr. P 4099/06, a revenirii din 06.07.2009 şi a verificărilor efectuate potrivit solicitării, în temeiul prevederilor art. 1 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008, în evidenţele provenite de la Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe şi Serviciul Istoric al Armatei, create de fostele organe de securitate, precum şi în evidenţa electronică a dosarelor preluate în arhiva CNSAS, nu s-a identificat niciun dosar întocmit pe numele dumneavoastră", se arată în răspunsul oficial primit de Mircea Sandu de la CNSAS, semnat de vicepreşedintele Virgiliu-Leon Ţârău.

În adresă, CNSAS menţionează că în situaţia în care în viitor va găsi "materiale" privitoare la preşedintele FRF îi va comunica în scris acest lucru. "Regretând întârzierea răspunsului - datorită preluării treptate a evidenţelor şi arhivei mai sus menţionate - precizăm că această cerere rămâne în atenţia noastră. În situaţia identificării unor materiale privitoare la persoana dumneavoastră, ca urmare a prelucrării fondului arhivistic preluat de către CNSAS, din proprie iniţiativă vă vom semnala în scris acest lucru", se precizează în documentul CNSAS.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a depus, la 3 iulie, o cerere la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii pentru exercitarea dreptului de acces la propriul dosar. De asemenea, Sandu a cerut efectuarea tuturor verificărilor necesare în vederea identificării dosarelor sau documentelor intocmite de fosta Securitate pe numele său şi a solicitat în mod public oricărui cetăţean român interesat de eventualele legături ale sale cu Securitatea să facă demersuri pentru a avea acces la dosarul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici