Monfils face istorie câştigând la Stockholm al 12-lea titlu din carieră

Gael Monfils a devenit duminică cel mai vârstnic campion din istoria BNP Paribas Nordic Open, când a trecut cu 4-6, 7-6(6), 6-3 de jucătorul venit din calificări, Pavel Kotov, şi a câştigat primul său titlu al sezonului la Stockholm.

105 afișări
Imaginea articolului Monfils face istorie câştigând la Stockholm al 12-lea titlu din carieră

Gael Monfils Tennis Facebook

Jucătorul de 37 de ani a dat dovadă de o formă fizică deosebită pentru a rezista în faţa lui Kotov, care a este primul jucător din circuit venit din calificări şi ajuns într-o finală la nivel de turneu de la Jiri Vesely, la Dubai, în 2022.

Monfils a ajuns la Stockholm pe locul 140 în clasamentul ATP, după ce s-a luptat cu accidentările în prima jumătate a sezonului şi a cedat doar două seturi în drumul spre al 12-lea său trofeu la nivel de turneu, devenind cel mai slab clasat campion la nivel de turneu ATP, de când Borna Coric, pe atunci numărul 152 mondial, a câştigat primul său titlu ATP Masters 1000 la Cincinnati, în 2022.

Francezul, care a urcat până pe locul 89 în clasamentul ATP Live Rankings, este doar al patrulea jucător de peste 37 de ani care câştigă un titlu în circuitul ATP din 1990, alăturându-se lui Roger Federer, Ivo Karlovic şi Feliciano Lopez.

Monfils a triumfat la Stockholm de două ori, după ce a câştigat titlul la turneul ATP 250 în 2011. El este al 11-lea jucător care câştigă trofeul de două ori, intervalul de 12 ani dintre titluri fiind cel mai mare din istorie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici