Monica Niculescu şi Jelena Ostapenako s-au calificat în finala de dublu de la Doha

Perechea Monica Niculescu şi Jelena Ostapenako s-a calificat joi în finala probe de dublu feminin, la turneul de tenis WTA 500 de la Doha, învingând în semifinale pe principalele favorite Barbora Krejcikova /Lasley Pattinama Kerkhove, în supertiebreak.

207 afișări
Imaginea articolului Monica Niculescu şi Jelena Ostapenako s-au calificat în finala de dublu de la Doha

Monica Niculescu şi Jelena Ostapenako s-au calificat în finala de dublu de la Doha

Monica Niculescu şi Jelena Ostapenako, capi de serie 12, s-au calificat în finala turneului de tenis WTA 500 de la Doha, dotat cu premii totale de 565.530 de dolari. Cele două au trecut în supertiebreak, cu 2-6, 6-3, 10-8, de cuplul Barbora Krejcikova / Lasley Pattinama Kerkhove, după ce în primele două tururi au învins perechile Shuko Aoyama / Ena Shibahara şi Laura Siegemund /Elena Vesnina.

În primul set, echipa româno-letonă a pierdut de trei ori la rând game-ul pe propriul serviciu şi părea că principalele favorite ale turneului îşi vor adjudeca lejer meciul.

Niculescu şi Ostapenako s-au mobilizat exemplar în setul doi şi, după ce au pierdut un prim game pe propriul serviciu, au făcut alte două break-uri şi au câştigat setul cu 6-3.

Supertiebreak-ul a fost unul deosebit de animat, de la 4-4 nici una din cele 4 jucătoare nereuşind să îşi valorifice serviciul. La 7-8 pentru favorite, Niculescu şi Ostapenako au reuşit să facă alte două minibreak-uri şi apoi să câştige ultima minge, pentru 10-8, set şi meci.

În finala ce se joacă vineri de la ora 15.00, Niculescu şi Ostapenako vor întâlni perechea alcătuită din americanca Nicole Melichar şi olandeza Demi Schuurs, favoritele numărul 2 ale turneului.

Pentru prezenţa în penultimul act al turneului, Niculescu şi Ostapenako vor fi recompensatate cu 32.400 de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici