Motivarea în cazul suspendării Simonei Halep arată cu degetul spre staff-ul lui Mouratoglou. Cine e persoana care i-a indicat sportivei medicamentul

Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat astăzi motivarea integrală a deciziei de a o suspenda pe Simona Halep vreme de 4 ani, ca urmare a încălcării regulamentului anti-doping, decizie pe care sportiva o va ataca la TAS.

5020 afișări
Imaginea articolului Motivarea în cazul suspendării Simonei Halep arată cu degetul spre staff-ul lui Mouratoglou. Cine e persoana care i-a indicat sportivei medicamentul

Motivarea în cazul suspendării Simoeni Halep arată cu degetul spre staff-ul lui Mouratoglou. Cine e persoana care i-a indicat sportivei medicamentul

În motivare apare numele persoanei care i-a recomandat sportivei să ia suplimentul contaminat înainte să fie depistată pozitiv: fizioterapeuta Candice Gohier, de la Academia Mouratoglou.

În cadrul documentului de 126 de pagini, ITIA prezintă acuzaţiile, dar şi felul în care a arătat apărarea Simonei la audierea care a avut loc la Londra pe 28, respectiv 29 iunie.

„Halep susţine că prezenţa roxadustatului (n.r. - substanţa interzisă) în organismul ei a fost cauzată de o contaminare cu un supliment de colagen pe care l-a folosit în finalul lunii august 2022, despre care spune că nu ar fi putut fi suspectat în mod rezonabil de ea sau oricine din echipa ei”, se arată în motivarea ITIA.

În continuare, este dezvăluit numele persoanei care i-a recomandat Simonei suplimentul de colagen pe care Halep a dat vina pentru contaminare.

Este vorba despre fizioterapeuta Candice Gohier, care a intrat în staff-ul Simonei în aprilie 2022, luna în care Simona a început colaborarea cu antrenorul Patrick Mouratoglou. A fost primul fizioterapeut străin cu care a lucrat Halep, până atunci având o colaborare cu Teo Cercel.

„Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranţe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriţia ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei 3 produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat şi i s-a răspuns că da.

De asemenea, Halep şi Gohier au verificat împreună recipientul şi au observat că nu există nicio substanţă interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat şi cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanţă interzisă şi nu păreau să fie riscante.

Halep a fost conştientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate şi s-a asigurat că produsele au fost verificate şi recomandate de specialişti în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 şi trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022”, se arată în documentul ITIA.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici