Mureşan: Dacă învingem în Ghencea, 70 la sută suntem campioni

Preşedintele grupării CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în cazul în care echipa sa va învinge duminică pe Steaua, formaţia antrenată de Ioan Andone va fi în proporţie de 70 la sută viitoarea campioană a României.

9 afișări
Imaginea articolului Mureşan: Dacă învingem în Ghencea, 70 la sută suntem campioni

Mureşan: Dacă învingem în Ghencea, 70 la sută suntem campioni (Sursa: Mediafax Foto)

"În ultima vreme, fotbalul se însănătoşeşte, păcat însă de unele declaraţii, pentru că noi înveninăm atmosfera. Până acum fotbalul a fost bolnav, acum e în convalescenţă. Ne temem de Steaua, e un meci de 1, X sau 2. X nu îl vrea nicio echipă şi de aceea cred că va fi un meci deschis şi frumos. Dacă vom câştiga duminică în Ghencea, două săptămâni voi face chef. În acest caz, 70 la sută vom fi campioni. La începutul campionatului nici nu ne gândeam să avem un avans de 12 puncte în faţa Stelei înaintea meciului direct", a declarat Mureşan.

Oficialul clujean consideră că este şi meritul formaţiei sale că partida de duminică, din cadrul etapei a XXI-a a Ligii I, se va disputa cu "casa închisă". "E altceva să joci cu 20.000 de spectatori în tribune. E şi meritul nostru că se joacă cu casa închisă. Ne aşteaptă o partidă foarte grea. Nu e finala campionatului mi-ar plăcea să fie, dar nu e. E un meci vital pentru Steaua, dar pentru noi nu e. Mergem în Ghencea să jucăm fotbal, să câştigăm, egalul nu ne satisface. Vreau să fac apel la fair-play şi cel mai bun să învingă. Fac apel la conducători în primul rând să fie fair-play, pentru că noi suntem cei mai răi", a mai spus Mureşan.

Antrenorul Ioan Andone spune că nu se teme de Steaua, considerând că mai sunt alte patru formaţii în Liga I care pot învinge echipa din Bulevardul Ghencea. "Eu nu mă tem de Steaua, nu mă tem de nicio echipă, pentru că această teamă aş transmite-o şi echipei. Steaua a pierdut şi la Urziceni, şi cu Timişoara. Lucrurile s-au schimbat. În campionat au apărut cel puţin cinci echipe care ar putea să învingă Steaua", a spus Andone.

Tehnicianul crede că echipa sa va reuşi să marcheze duminică în meciul cu Steaua. "În acest meci ne interesează doar cele 3 puncte puse în joc. Dacă puteam să luăm 5, ne interesau toate cele 5. Nu poate fi vorba despre oboseală în această partidă, când e vorba de un derbi, oboseala nu mai contează chiar atât de mult. Steaua este mai puternică decât în turul campionatului odată cu reintrarea lui Rădoi, Pleşan şi Ghionea. Noi avem ceva probleme, fiind începutul de sezon, aşa cum am avut şi în vară. Dar eu sunt convins că putem mult mai mult decât am arătat până acum. De marcat, cu siguranţă vom reuşi să marcăm în Ghencea, dar am unele preocupări legate de jocul nostru", a mai spus Andone.

Partida Steaua - CFR Cluj, din cadrul etapei a XXI-a a Ligii I se va disputa duminică, de la ora 20.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici