Mutu: Sentinţa TAS este profund injustă pentru mine şi pentru sport în general

Atancantul român Adrian Mutu susţine, într-un comunciat remis agenţiei italiene ANSA, că respectă decizia dictată de TAS, săptămâna trecută, prin care este obligat să plătească daune clubului Chelsea, dar i se pare o hotărâre "profund injustă", informează www.repubblica.it.

14 afișări
Imaginea articolului Mutu: Sentinţa TAS este profund injustă pentru mine şi pentru sport în general

Mutu: Sentinţa TAS este profund injustă pentru mine şi pentru sport în general (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

Prezentăm integral comunicatul fotbalistului Adrian Mutu, remis agenţiei italiene ANSA:

"În legătură cu sentinţa dată de TAS de la Lausanne, îmi exprim respectul profund faţă de această hotărăre sau faţă de orice măsură adoptată de către o autoritate de natură judiciară.

Nu pot, în acelaşi timp, să nu îmi exercit dreptul liber de a critica o decizie care este profund injustă pentru mine şi pentru sport în general. Profilul justiţiei este imediat vizibil în disproporţionalitatea sau mai degrabă în mărimea sancţiunii în legătură cu fapta, cu atât mai mult cu cât contestă poziţia mea în lumea sportului internaţional. Consider că am plătit deja destul de dur pentru o greşeală din tinereţe, de care, în prezent, mă separă ani-lumină şi ca jucător, şi ca om.

Eroarea, în opinia mea, nu poate astăzi, la o lungă perioadă de timp, să fie baza unei pretinse despăgubiri care să depăşească chiar şi sancţiunea sportivă, ţinând cont de faptul că rezilierea contractului cu Chelsea a fost unilaterală.

Sunt un sportiv, dar şi un cetăţean al Uniunii Europene şi consider că justiţia sportivă, deşi este autonomă, ar trebui să respecte principiile şi drepturile fundamentale ale Comunităţii la care de bună voie am aderat. Luăm în considerare, respectând mereu regulile sportive, orice iniţiativă pentru a-mi apăra drepturile.

Mulţumesc clubului Fiorentina, conducătorilor ei, coechipierilor şi fanilor pentru susţinere şi îi asigur că voi continua să mă lupt cu forţe noi pentru onoarea mea şi a lor."

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, vineri, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, la 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici