Nadal s-a retras de la Indian Wells, pe motiv că „nu este pregătit" să concureze la nivel înalt

  • Rafael Nadal s-a retras de la Indian Wells, joi, în ajunul meciului din primul tur, spunând că nu este „pregătit să joace la cel mai înalt nivel".
  • Cel mai proabil, spaniolul va reveni la începutul sezonului de zgură.
  • Reprezentantul său a declarat că nu este vorba despre o nouă accidentare.
166 afișări
Imaginea articolului Nadal s-a retras de la Indian Wells, pe motiv că „nu este pregătit" să concureze la nivel înalt

Nadal s-a retras de la Indian Wells, pe motiv că „nu este pregătit" să concureze la nivel înalt

Spaniolul în vârstă de 37 de ani, care a declarat că se aşteaptă să se retragă după sezonul 2024, a revenit în competiţie la Brisbane, în ianuarie, după aproape un an de absenţă din cauza unei accidentări la flexorul şoldului, dar a fost nevoit să rateze Australian Open din cauza unei alte rupturi musculare.

El a pierdut duminică în faţa lui Carlos Alcaraz un meci demonstrativ la Las Vegas şi părea pregătit să concureze pentru un al patrulea titlu în deşertul californian.

"Anunţ cu mare tristeţe că trebuie să mă retrag din acest turneu extraordinar", a declarat într-o postare spaniolul, de 22 de ori campion de Grand Slam.

„Toată lumea ştie cât de mult iubesc acest loc şi cât de mult îmi place să joc aici, la Indian Wells. Acesta este, de asemenea, unul dintre motivele pentru care am venit foarte devreme în deşert pentru a mă antrena şi a încerca să mă pregătesc.

"Am muncit din greu şi m-am antrenat şi ştiţi cu toţii că am făcut un test în acest weekend, dar nu mă consider pregătit să joc la cel mai înalt nivel la un eveniment atât de important.

„Nu este o decizie uşoară, este una grea de fapt, dar nu mă pot minţi pe mine şi nici pe miile de fani. Îmi va fi dor de voi toţi şi sunt sigur că turneul va fi un mare succes."

Directorul turneului, Tommy Haas, a declarat că sunt dezamăgiţi de pierderea lui Nadal, care va fi înlocuit de lucky loserul Sumit Nagal.

„Este unul dintre favoriţii fanilor din toate timpurile aici şi sperăm să îl vedem din nou la Indian Wells în viitor", a adăugat Haas, citat de Reuters.

Reprezentantul lui Nadal, Benito Perez-Barbadillo, a declarat că nu este vorba despre o nouă accidentare şi că Miami Open, un alt eveniment pe suprafaţă dură care urmează după Indian Wells, nu a fost niciodată în programul lui Nadal.

Nadal îşi va îndrepta acum atenţia către suprafaţa sa favorită, zgura, cu gândul la un al 15-lea titlu la Roland Garros, un record, şi la o a doua medalie olimpică de aur la Jocurile de la Paris, unde tenisul se va disputa tot la Roland Garros.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici