Naţionala de polo a României a ratat calificarea la JO

Echipa naţională de polo a României a ratat calificarea calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing în urma înfrângerii cu scorul de 9-8 (0-2, 6-3, 2-1, 1-2) suferite, vineri, în meciul decisiv cu Canada, din sferturile de finală ale turneului preolimpic de la Oradea.

30 afișări
Imaginea articolului Naţionala de polo a României a ratat calificarea la JO

România a ratat calificarea la JO (Imagine: Mediafax Foto)

Singura echipă din România care păstrează şanse de calificare la Jocurile Olimpice este reprezentativa de handbal feminin, antrenată de Gheorghe Tadici, care va lupta pentru un loc la competiţia de la Beijing la turneul preolimpic de la Bucureşti, din perioada 28-30 martie, la care mai participă Croaţia, Polonia şi Coasta de Fildeş.

Ultima participare a naţionalei de polo a României la Jocurile Olimpice datează din 1996, de la Atlanta, când în bazin se afla, ca jucător, actualul selecţioner Vlad Hagiu. România are opt participări la Jocurile Olimpice, cea mai bună performanţă fiind un loc patru ocupat în 1976, la Montreal. Echipa României a mai obţinut două locuri cinci , la JO-1960, de la Roma şi la JO-1964, de la Tokyo şi un loc opt la JO-1972, de la Munchen. Celelalte clasări ale echipei române la JO au fost următoarele: JO-1952 (Helsinki), eliminare din prima fază; JO-1956 (Melbourne) - locul 9; JO-1980 (Moscova) - locul 9; JO-1996 (Atlanta) - locul 9.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici