Naţionala feminină de baschet 3x3 a României s-a calificat la Campionatul European

Naţionala feminină de baschet 3x3 s-a calificat duminică seara la Campionatul European de la Debrecen, programat la finele lunii august, în urma unei victorii, 21-17, în decisivul cu Spania. Ambele formaţii merg la braţ spre turneul din Ungaria.

112 afișări
Imaginea articolului Naţionala feminină de baschet 3x3 a României s-a calificat la Campionatul European

Naţionala feminină de baschet 3x3 a României s-a calificat la Campionatul European

În componenţa Ancuţa Stoenescu, Sonia Ursu, Gabi Mărginean şi Gabriela Irimia, reprezentativa feminină continuă cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2020 într-un sport care câştigă tot mai mulţi practicanţi în România. Iar goana după palpitaţiile date de cele cinci cercuri trece prin turneele unde vine cele mai bune echipe din Europa. Sâmbătă şi duminică, pe plaja Perla din Mamaia, la FIBA 3x3 Europe Qualifier, România a pătruns fără probleme în Grupa Principală din ziua a doua, alături de Germania şi Spania. Ancuţa Stoenescu, cea mai titrată jucătoare din baschetul românesc, şi mai tinerele sale colege aveau nevoie de o victorie din două posibile pentru a-şi atinge scopul. Iar varianta lejeră devenea Germania, în prima înfruntare, întrucât Spania şi-a ridicat mult nivelul în ultimul timp.

Tricolorele au capotat cu Germania şi aveau nevoie de victorie în meciul cu Spania, după ce ibericele le învinseseră pe nemţoaice. Au pregătit excelent partida şi au mizat pe o strategie câştigătaore. Le-au bulversat pe adversare cu un joc iute cu multe schimbări de direcţie, iar Ancuţa Stoenescu a încărcat şi a tras de la linia de 2 puncte (în baschetul 3x3 aruncările din afara careului aduc 2 puncte, nu 3 ca în baschetul 5 la 5). România s-a distanţat succesiv, Spania s-a blocat, iar partea a doua a disputei i-a revenit Soniei Ursu Kim.

Sonia a punctat din toate procedeele, susţinută de ştiinţa Gabrielei Mărginean şi lupta continuă de sub panou dusă de Gabi Irimia, România s-a impus cu 21-17 şi merge la Euro, alături de ocupanta locului secund, Spania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici