Negoiţă spune că Dinamo va transfera jucători liberi de contract şi că Gnohere este posibil să plece

Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat, miercuri, că atacantul Harlem Gnohere ar putea părăsi echipa în această iarnă, precizând totodată că vor fi aduşi la echipă numai jucători liberi de contract.

378 afișări
Imaginea articolului Negoiţă spune că Dinamo va transfera jucători liberi de contract şi că Gnohere este posibil să plece

Negoiţă spune că Dinamo va transfera jucători liberi de contract şi că Gnohere este posibil să plece (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Un club ca să fie finanţat, să fie puternic trebuie să şi vândă. În România, cluburile nu se pot susţine din drepturile TV. Vânzarea de bilete acoperă doar cheltuielile de meci. Dacă avem oferte pe anumiţi jucători, discutăm. Avem nevoie de a vinde jucători pentru a susţine acest club. Gnohere e un jucător curtat", a spus Negoiţă la Digi Sport.

Cât priveşte achiziţiile, Negoiţă a precizat că Dinamo are neacoperite trei posturi şi că jucătorii care vor veni vor fi liberi de contract. "Jucătorii de la Petrolul despre care s-a vorbit sunt sub contract, deci nu putem discuta despre ei. Sunt soluţii. Jucători sunt, trebuie să-i alegem bine, mă refer liberi de contract sau care pot fi liberi, trebuie să fie bine pregătiţi şi în cadru cât mai corect formal", a afirmat el.

Întrebat dacă este adevărat că Dinamo i-a oferit mijlocaşului Mihai Răduţ un salariu mai mic decât are în acest moment la Pandurii Târgu Jiu, Negoiţă a răspuns: "Din păcate fotbalul românesc nu este o competiţie corectă. Cum pot eu, Dinamo, să-i dau acelaşi salariu lui Răduţ, în condiţiile în care Pandurii primeşte câteva milioane de euro de la o societate de stat, întâmplător şi cu foarte mari pierderi? În locul lor, tăceam din gură şi nu intram la aroganţe de acest gen. Odată ce primeşte bani gratis, mai mult decât primeşti din drepturile TV... De asta sunt probleme în fotbalul românesc, că sunt cluburi suţinute de stat, într-un fel sau altul, până la un moment dat. Când cineva vine şi spune «nu vă mai dăm bani», se duc în insolvenţă sau în faliment. Cum se poate lupta un club sănătos din România cu un club fantomă, de genul acesta, susţinut? Cum pot eu să-i dau lui Răduţ salariul pe care i-l dă Pandurii? Nouă nu ne dă nimeni gratis nimic, plătim noi tot. Şi venim şi ne dăm în spectacol că «Dinamo nu-şi permite, i-am dat noi salariul mai mare». De unde i-aţi dat, nu cumva de pe la stat?".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici