Norvegianul Ostberg a câştigat Raliul Braşovului, ultima etapă a sezonului

Norvegianul Mads Ostberg, campion mondial WRC2, alături de copilotul român Sergiu Itu, s-a impus în ultima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Betano, Raliul Braşovului, desfăşurată exclusiv pe macadam, informează Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

69 afișări
Imaginea articolului Norvegianul Ostberg a câştigat Raliul Braşovului, ultima etapă a sezonului

Norvegianul Ostberg a câştigat Raliul Braşovului, ultima etapă a sezonului

Echipajul Ostberg/Itu (Citroen C3 Rally2) nu a avut nicio emoţie de-a lungul celor 120 de kilometri şi 7 probe speciale, pe care le-a câştigat autoritar, cu un timp total de 01:16:17,6, iar la finalul raliului a avut un avantaj de aproape 5 minute (04:54,4) faţă de următorii clasaţi, Andrei Gîrtofan şi Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2).

Podiumul de la Braşov a fost completat de Dan Gîrtofan şi Andrei Toderaş (Skoda Fabia Rally2), la 05:46,0 în urma câştigătorilor.

Este a doua oară când pilotul din Norvegia concurează în România, după experienţa din 2021, tot la Braşov, atunci când însă a fost nevoit să abandoneze aproape de final din cauza unor probleme tehnice. De data aceasta, sub culorile echipei DTO Rally Team, Ostberg l-a avut copilot pe Sergiu Itu, care în mod normal face echipaj cu Simone Tempestini. Acesta din urmă nu a mai fost prezent la startul de la Braşov după ce şi-a asigurat deja titlul de campion absolut încă de etapa trecută.

Un total de 62 de echipaje au concurat în acest weekend în a opta etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Betano, inclusiv cu sportivi din Portugalia, Franţa, Norvegia, Italia, Ungaria şi Slovacia. Titlul de campion pe macadam a fost câştigat de acelaşi Adrian Teslovan, în timp ce la asfalt s-a impus Simone Tempestini, care este şi campionul absolut al sezonului 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici