Novak Djokovic are dreptul să joace la Roland Garros. Anunţul dat de organizator

Organizatorii Openului Franţei au declarat miercuri că Novak Djokovic are permisiunea de a-şi apăra titlul, în timp ce turneul se pregăteşte să organizeze ceea ce se aşteaptă să fie primul Grand Slam fără restricţii legate de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei, în urmă cu doi ani.

2072 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic are dreptul să joace la Roland Garros. Anunţul dat de organizator

Novak Djokovic are dreptul să joace la Roland Garros. Anunţul dat de organizator

Franţa a ridicat luni restricţiile în aproape toate spaţiile publice - cu excepţia spitalelor, a căminelor de bătrâni şi a transporturilor publice - ceea ce înseamnă că arenele de la Roland Garros ar trebui să funcţioneze la capacitate maximă.

„Aşa cum stau lucrurile, nimic nu stă în calea participării lui Djokovic la Openul Franţei", a declarat miercuri directorul turneului, Amelie Mauresmo, într-o conferinţă de presă, citată de Reuters.

Djokovic, de 20 de ori câştigător al unui Grand Slam, nu şi-a putut apăra titlul la Australian Open în ianuarie, după ce a fost expulzat din ţară în urma unui scanda,l după ce a fost admis iniţial la turneu deşi nu fusese vaccinat împotriva COVID 19.

Jucătorul în vârstă de 34 de ani este, de asemenea, exclus de la turneele ATP 1000 din această lună de la Indian Wells şi Miami, neputând intra în Statele Unite fără o dovadă de vaccinare.

Deşi acest lucru nu este necesar pentru a intra în Franţa sau la orice eveniment sportiv din ţară, preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis (FFT), Gilles Moretton, a avertizat că lucrurile s-ar putea schimba înainte de începerea turneului, la 22 mai.

„Există încă un virus care circulă şi trebuie să fim precauţi. Dacă lucrurile s-ar repeta şi guvernul ar lua noi măsuri, noi nu vom fi excluşi din aceste măsuri", a explicat el.

Moretton s-a arătat optimist că arenele turneului de la Roland Garros vor fi pline, după ce ediţiile din 2020 şi 2021, care au fost afectate de COVID-19.

„Am început să vindem bilete pe 8 martie şi 500.000 din cele 600.000 au fost deja vândute", a declarat Moretton într-o conferinţă de presă, miercuri.

„Din cele 150.000 de bilete pentru sesiunile de seară, 100.000 au fost vândute".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici