Nume mari ale fotbalului românesc participă la cursul FRF de director sportiv

Viorel Moldovan, Cosmin Moţi, Daniel Niculae, Claudiu Keşeru şi Gabriel Tamaş sunt doar câteva dintre numele recunoscute în fotbalul românesc care participă la Cursul de Director sportiv organizat de Federaţia Română de Fotbal, prin Academia Naţională de Fotbal.

87 afișări
Imaginea articolului Nume mari ale fotbalului românesc participă la cursul FRF de director sportiv

Va fi un program intensiv, de aproximativ un an, structurat în nouă module de lucru (cinci module în format fizic – de câte trei zile – şi patru în format online), şi va avea loc în perioada 19 martie – 28 noiembrie 2024. Formarea va fi organizată şi în 2025, şi în 2026, conform frf.ro.

Prima sesiune de cursuri va avea loc în perioada 19-21 martie. Temele studiate în cadrul cursului vor include atât noţiuni introductive despre rolul şi responsabilităţile directorului sportiv, dar şi aspecte care ţin de management, leadership, viziune fotbalistică şi date, inovare şi tehnologie.

Prima ediţie a cursului este dedicată celor 16 cluburi din Liga 1, deoarece din sezonul 2025-2026 intră în vigoare modificarea din regulamentul de licenţiere care specifică obligativitatea acestui rol în organigrama acestor cluburi.

Echipele din Liga 1 trebuie să trimită câte un reprezentant la această formare, iar alte 4 locuri sunt dedicate cluburilor din Liga 2. În cazul în care un club promovează din Liga 2 în Liga 1 fără a avea în organigramă un absolvent al acestui curs, clubul primeşte o dispensă de un an dacă înscrie Directorul Sportiv la ediţia din 2025. Fiecare club poate trimite maximum un reprezentant la această formare.

Pentru a sprijini tranziţia în carieră a jucătorilor români, 5 locuri sunt dedicate în mod special la acest curs pentru foştii internaţionali care vor să activeze în rolul de Director Sportiv.

Lista cursanţilor admişi: Marius Bilaşco (CFR Cluj), Hadnagy Attila (Sepsi OSK), Zoltan Iaşko (Farul Constanţa), Ionuţ Luţu (FCSB), Gabriel Giurgiu (Universitatea Cluj), Paul Pintilie (Petrolul), Cristian Sîrghi (Oţelul Galaţi), Radu Neguţ (AFC Hermannstadt), Florin Costea (FCU 1948 Craiova), Daniel Şchiopu (FC Botoşani), Cosmin Mihălescu (SC Dinamo 1948), Florin Cernat (FC Voluntari), Silviu Bogdan (Universitatea Craiova), Mugurel Cornăţeanu (Politehnica Iaşi), Decebal Grădinariu (UTA), Sorin Boiangiu (Rapid), Daniel Mahu Moisii (Ceahlăul Piatra Neamţ), Marian Nohai (Unirea Slobozia), Cseke Szilard (Csikszereda), Alexandru Băcanu (FC Buzău), Claudiu Keşeru (fost internaţional), Gabriel Tamaş (fost internaţional), Viorel Moldovan (fost internaţional), Cosmin Moţi (fost internaţional) şi Daniel Niculae (fost internaţional).

Pentru a sprijini tranziţia în carieră a jucătorilor români, 5 locuri sunt dedicate în mod special la acest curs pentru foştii internaţionali care vor să activeze în rolul de Director Sportiv.

Partenerul din zona de educaţie este compania belgiană Double Pass care are o experienţă globală în ultimii 20 de ani cu peste 1.000 de cluburi, dar şi federaţii sau ligi profesioniste din Belgia, Germania, Danemarca, Japonia, Scoţia, SUA sau Anglia. De asemenea, compania a fost partenerul FIFA în 2020 pentru Talent Development Programme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici