O mie de suporteri blocaţi la stadionul Soccer City, din cauza unei greve a şoferilor de autobuz

O mie de suporteri care au asistat, luni, la partida Olanda - Danemarca, scor 2-0, în grupa E a CM 2010, au fost blocaţi la stadionul Soccer City din Johannesburg, din cauza unei greve a şoferilor de autobuz.

20 afișări
Imaginea articolului O mie de suporteri blocaţi la stadionul Soccer City, din cauza unei greve a şoferilor de autobuz

O mie de suporteri blocaţi la stadionul Soccer City, din cauza unei greve a şoferilor de autobuz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un grup de şoferi de autobuz au declanşat o grevă ilegală", se arată într-un comunicat al societăţii exploatatoare a transportului public, care a înmânat fanilor blocaţi bilete gratuite pentru a se putea deplasa cu trenul sau cu alte mijloace de transport.

La sfârşitul lunii mai, şoferii societăţii de transport public din Africa de Sud declanşaseră o grevă spontană care a durat o zi, solicitând să fie angajaţi cu normă întreagă de la 1 iunie, şi nu de la 1 iulie, cum era prevăzut.

Duminică, la 90 de minute de la încheierea partidei Germania - Australia (scor 4-0), poliţia sud-africană a fost nevoită să intervină pentru dispersarea stewarzilor care protestau pe stadionul Moses Mabhida din Durban. Circa 400 de stewarzi protestau faţă de reducerea salariilor de la 27 de euro la 20 de euro pe zi. Poliţia a intervenit pentru dispersarea manifestanţilor, utilizând gaze lacrimogene.

Află aici care este programul Cupei Mondiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici