O nouă surpriză la Cupa Mondială. Maroc învinge Belgia şi are şanse mari de calificare în optimi

Echipa naţională de fotbala Marocului a firnizat duminică o nouă surpriză la Cupa Mondială, învingând reprezentativa Belgiei, a doua din lume în clasamentul FIFA, cu 2-0, la capătul unui meci dominat teritorial de europeni, inefiecienţi însă pe faza de atac.

382 afișări
Imaginea articolului O nouă surpriză la Cupa Mondială. Maroc învinge Belgia şi are şanse mari de calificare în optimi

O nouă surpriză la Cupa Mondială. Maroc învinge Belgia şi are şanse mari de calificare în optimi

Michy Batshuayi a ratat prima ocazie pentru Belgia, şutul său pe jos spre colţul stâng fiind parat in extemis de Munir.

După 20 de minute de dominaţie teritorială belgiană, marocanii au replicat prin şutul puţin peste poartă al lui Hakim Ziyech, urmat peste un sfert de oră de Achraf Hakimi, cu o altă execuţie ce a ratat pe puţin spaţiul buturilor apărate de Curtois.

Revenirea marocanilor în joc e încununată de un gol marcat direct din lovitură liberă, în minutul 45+2, însă reuşita lui Ziyech este anulată pe motiv de offside, după intervenţia sistemului VAR.

Belgienii au deschis din nou repriza în ofensivă, Hazard fiind blocat de Munir, în drumul spre gol.

După încă două-trei prezenţe ofensive a belgienlor în careul advers, marocanii încep să conteze din nou în joc şi Sofiane Boufal trece pe lângă deschiderea scorului, cu un şut din careu, în minutul 57.

Munir mai intervine o dată salvator în faţa ui Mertens (min 65), înainte ca marocanul Abdelhamid Sabiri să marcheze un gol frumos, direct din lovitură liberă, lateral stânga, surprinzându-l pe Curtois care aştepta o centrare.

Marocul deschide scorul, în ciuda aşteptărilor, în minutul 73, punând în alertă pe belgieni, care s-au năpustit în atac, fără însă a fi deosebit de periculoşi, poate cu excepţia loviturii de cap a lui Vertonghen, în minutul 83.

Profitând de poziţia avansată a belgienilor, marocanii au surprins de două ori pe contraatac, prima dată Curtois salvând cu dificultate.

A doua oară, Zakaria Aboukhlal l-a învins pe belgian, cu un şut sub bară, pe colţul scurt, din pasa lui Ziyech (min 90+2).

S-a încheiat 2-0 pentru africani, care trec temporar pe prima poziţie, cu 4 puncte, în timp ce Belgia rămâne cu 3 puncte, urmând ca echipele calificate din Grupa F să se decidă în runda a 3-a.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici