Octavian Bellu: Ministerul Sportului va trebui să ţină cont de tradiţia României în sport

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Octavian Bellu, a declarat, miercuri, că înfiinţarea Ministerului Sportului este benefică, dar trebuie să ţină cont de faptul că România are o tradiţie care trebuie respectată.

98 afișări
Imaginea articolului Octavian Bellu: Ministerul Sportului va trebui să ţină cont de tradiţia României în sport

Octavian Bellu: Ministerul Sportului va trebui să ţină cont de tradiţia României în sport (Imagine: Mediafax Foto)

"Este benefică înfiinţarea acestui minister. Cred că în ceea ce se va face va trebui să se ţină cont de faptul că România are o tradiţie, are potenţial şi are o infrastructură aşa cum este. Eu zic că un proiect sustenabil şi bine făcut ar reprezenta ceva ce ar putea fi preluat de oricine va veni să conducă sportul sau celelalte instituţii care se ocupă de sport. Este bine să avem un minister al sportului pentru că se poate crea un fond din care fiecare structură să-şi ia ceea ce are nevoie. Va trebui să ne ocupăm mai ales de susţinerea sportului de masă", a spus Bellu.

Octavian Bellu a afirmat că nu doreşte să facă politică şi nu vrea să facă parte din Ministerul Sportului. "Eu nu sunt în niciun partid şi nu fac niciun fel de politică. Îi las pe cei care vor administra toate problemele ţării să hotărască în cadrul acestui algoritm politic în care eu nu mă regăsesc. Nu voi face niciun fel de compromis ca să fiu în interiorul acestui algoritm. Cred că problema trebuie gândită şi este bine să fie un minister, iar greutatea şi responsabilitatea va cădea tot pe umerii federaţiilor. Va exista o perioadă destul de lungă de reaşezare pe nişte structuri care au existat inclusiv la nivelul administrării locale", a precizat Bellu.

Conducătorul ANS a adăugat că şi-ar dori pentru sport un buget care să-i permită să finalizeze proiectele începute: "Îmi doresc pentru sport un buget care să ne dea posibilitatea să facem ceea ce gândim. Ministerul sportului poate funcţiona ca o voce mult mai puternică. În colaborare cu celelaet instituţii poate propune proiecte de finanţare. Să nu uităm că, fiind minister, devine ordonator principal de credit, ceea ce este foarte important".

Premierul României, Emil Boc, desemnat de preşedintele Traian Băsescu, a declarat, marţi, că viitorul Guvern va avea 18 ministere, printre care şi Ministerul Tineretului şi Sporturilor (MTS).

MTS s-a desfiinţat în anul 2003, când a fost necesară micşorarea numărul de ministere, în conformitate cu criteriile de aderare la Uniunea Europeană. În locul MTS a fost înfiinţată Agenţia Naţională pentru Sport (ANS), instituţie condusă în acest moment de Octavian Bellu.

Citeşte şi:

Boc: Guvernul va avea 18 ministere, un vicepremier şi un ministru pentru relaţia cu Parlamentul

PDL şi PSD şi-au împărţit ministerele

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici