Oficial! Mercedes renunţă la recurs. Verstappen primeşte joi seara, la Paris, trofeul de campion în Formula 1

Mercedes renunţă la procedura de apel planificată pentru a încerca să schimbe rezultatul Marelui Premiu de la Abu Dhabi. Max Verstappen îşi va putea primi trofeul de campion mondial în această seară, la Paris. Decizia i-ar fi aparţinut chiar lui Lewis Hamilton.

1112 afișări
Imaginea articolului Oficial! Mercedes renunţă la recurs. Verstappen primeşte joi seara, la Paris, trofeul de campion în Formula 1

Oficial! Mercedes renunţă la recurs. Verstappen primeşte joi seara, la Paris, trofeul de campion în Formula 1

Conform unor informaţii aduse în spaţiul public de Daily Mail şi L`Equipe, echipa de Formula 1 Mercedes va abandona apelul împotriva controversatei victorii a lui Max Verstappen la Abu Dhabi, după ce Sir Lewis Hamilton ar fi spus că nu vrea ca al optulea său titlu mondial să fie câştigat în instanţă.

Lewis Hamilton a ratat, în mod controversat, un al optulea titlu mondial, în cursa de pe circuitul Yas Marina. Intervenţia maşinii de siguranţă i-a permis lui Max Verstappen să câştige primul său titlu de Formula 1.

Hamilton le-ar fi spus celor de la Mercedes că nu vrea să câştige un al optulea campionat mondial în instanţă, iar în acest sens, echipa sa va anunţa joi că renunţă la apelul împotriva înfrângerii suferite duminica trecută în finala pentru titlu de la Abu Dhabi.

O declaraţie de joi seara a Consiliului Mondial al Sporturilor cu Motor, reunit în Place de la Concorde din Paris, a liniştit puţin spiritele la Mercedes, FIA luându-şi angajamentul de a învăţa lecţiile unui sezon „pătat", evitând astfel ceea ce ar fi fost în mod inevitabil un apel la decizia FIA, care trebuie depus până joi la ora 19:00.

Publicaţia Sportsmail susţine că Hamilton a fost omul cheie pentru revizuirea deciziei celor de la Mercedes şi, deşi supărat că a fost privat de triumful pe care şi-l dorea atât de mult, britanicul crede că este în interesul Formulei 1 să nu continue lupta pe calea legală.

Asta în ciuda faptului că avocatul Mercedes, Paul Harris, crede că are argumente foarte convingătoare în favoarea lui Hamilton.

Declaraţia de compromis a FIA a fost rezultatul unor discuţii la nivel înalt între eşaloanele superioare ale echipei private şi ale companiei Mercedes Benz în general, pe de o parte, şi preşedintele FIA, Jean Todt, şi secretarul general Peter Bayer, pe de altă parte.

Decizia af fi survenit în ziua în care Hamilton şi-a dus mama la Castelul Windsor, unde a fost numit cavaler de către Prinţul de Wales. În timp ce avea loc învestirea, Verstappen, în vârstă de 24 de ani, a fost întâmpinat ca un erou la fabrica Red Bull, din Milton Keynes.

Vorbind înaintea prezentării trofeului, la cina de gală de joi seară, de la Paris, directorul echipei lui Verstappen, Christian Horner, a declarat: „Victoria nu este încă finală. Nu va fi aşa până când nu-l vom vedea pe Max ridicând acel trofeu. Dar, în ceea ce ne priveşte, Max este campionul mondial până când cineva va spune altfel.

Aceasta este o problemă între Mercedes şi FIA. Max nu a făcut absolut nimic greşit. Noi am respectat regulile. El a câştigat cursa. A câştigat campionatul mondial. L-am primit aici ca şi pe un campion mondial”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici