Oficialii UE au discutat despre posibilitatea ca ţările europene să boicoteze CM de fotbal din Rusia

Oficialii Uniunii Europene au discutat despre posibilitatea ca ţările europene să boicoteze Cupa Mondială in Rusia ca urmare a implicării militare în Ucraina a statului condus de Vladimir Putin.

203 afișări
Imaginea articolului Oficialii UE au discutat despre posibilitatea ca ţările europene să boicoteze CM de fotbal din Rusia

Oficialii UE au discutat despre posibilitatea ca ţările europene să boicoteze CM din Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsura ar face parte dintr-o posibilă extindere a sancţiunilor luate împotriva Moscovei ca urmare a violenţelor din estul Ucrainei, despre care se presupune că sunt cauzate de înarmarea rebelilor pro-ruşi de către Rusia, informează espn.co.uk.

Un potenţial boicot al Cupei Mondiale de fotbal din 2018 reprezintă ultima ameninţare a oficialilor occidentali la adresa Rusiei.

Astfel, ţările europene le-ar putea interzice fotbaliştilor să participe la Cupa Mondială. De asemenea, oficialii occidentali ar putea interzice companiilor de stat ruse să-şi desfăşoare activitatea pe teritoriul Uniunii Europene, iar sportivilor şi artiştilor ruşi le-ar putea fi interzisă participarea la evenimentele internaţionale.

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a lăudat de câte ori a avut posibilitatea cu capacitatea Rusiei de a organiza competiţii grandioase. Ultimul exemplu a fost ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, care au costat peste 38 de miliarde de euro. Pentru organizarea Cupei Mondiale costurile sunt estimate la aproximativ 15 miliarde de euro. În Rusia, meciurile de la Cupa Mondială se vor disputa pe 12 stadioane din 11 oraşe: Moscova, Kaliningrad, Sankt Petersburg, Volgograd, Kazan, Nijni Novgorod, Samara, Saransk, Rostov pe Don, Soci şi Ekaterinburg.

Acesta nu ar reprezenta primul boicot al unei competiţii importante. În 1980, Statele Unite ale Americii au refuzat să-şi trimită sportivii la Jocurile Olimpice din 1980 de la Moscova, ca urmare a invadării Afganistanului de către trupele sovietice, în timp ce patru ani mai târziu, blocul comunist a boicotat ediţia de la Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici