Olanda - Franţa, scor 4-1 şi România rămâne pe locul doi în grupa C (Galerie foto)

Reprezentativa Olandei a câştigat, cu scorul de 4-1 (1-0), meciul susţinut, vineri, la Berna, în compania selecţionatei Franţei, contând pentru etapa a doua a grupei C de la Campionatul European, iar România a rămas pe locul secund în clasament.

38 afișări
Imaginea articolului Olanda - Franţa, scor 4-1 şi România rămâne pe locul doi în grupa C (Galerie foto)

Olanda - Franţa, scor 4-1 şi România rămâne pe locul doi în grupa C (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În minutul 9, Van der Vaart a executat un corner de pe partea dreaptă şi Kuyt a reluat cu capul în plasă de la şase metri deschizând scorul pentru olandezi.

Olanda şi-a majorat avantajul în minutul 59, atunci când Van Persie a reluat în plasă o centrare venită de la Robben, după o fază colectivă de atac la care a mai participat şi Van Nistelrooy.

Franţa a redus din diferenţă în minutul 71 prin Henry, care a deviat balonul centrat de pe partea dreaptă de Ribery.

La doar un minut Olanda a refăcut diferenţa de două goluri, scor 3-1. Robben a păstruns pe partea stângă şi a şutut puternic din unghi învingându-l pe Coupet.

Sneijder a stabilit scorul final, scor 4-1, în minutul 90+2, cu un şut de la 22 de metri sub bara transversală.

Olanda: 1. Van der Sar - 21. Boulahrouz, 2. Ooijer, 4. Mathijsen, 5. Van Bronckhorst - 17. De Jong, 8. Engelaar (11. Robben '46) - 18. Kuyt (7. Kuyt '55), 23. Van der Vaart (14. Bouma '78), 10. Sneijder - 9. Van Nistelrooy. Antrenor: Marco van Basten.

Franţa: 23. Coupet - 19. Sagnol, 15. Thuram, 5. Gallas, 13. Evra - 10. Govou (8. Anelka '75), 20. Toulalan, 6. Makelele, 7. Malouda (18. Gomis '60) - 22. Ribery - 12. Henry. Antrenor: Raymond Domenech.

Cartonaşe galbene: Ooijer '51 / Makelele '32, Toulalan '82.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă formată din Herbert Fandel - Carsten Kadach, Volker Wezel (toţi din Germania). Arbitru de rezervă a fost Grzegorz Gilewski (Polonia).

După disputarea a două etape din grupa C, Olanda a acumulat şase puncte şi nu mai poate fi ajunsă de niciuna din celelalte trei formaţii. Pe locul doi în clasament se află România, cu două puncte, iar Franţa şi Italia au acumulat un singur punct.

Olanda este a treia echipă calificată în sferturile de finală ale Campionatului European, după reprezentativele Portugaliei şi Croaţiei.

Vezi aici galerie foto de la meciul Olanda - Franţa, din grupa C

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici