Olandeza Kiki Bertens a anunţat că se retrage din tenis la finalul sezonului 2021

  • Fostul număr 4 mondial, Kiki Bertens, cea mai bine clasată olandeză din istoria WTA, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că se retrage din tenis la finalul sezonului 2021.
  • Bertens, 29 de ani, a a câştigat de-a lungul carierei 10 titluri de simplu şi 10 de dublu.
  • Din 6 dueluri cu Simona Halep, 29 de ani, olandeza a câştigat 3.
265 afișări
Imaginea articolului Olandeza Kiki Bertens a anunţat că se retrage din tenis la finalul sezonului 2021

Kiki Bertens

Bertens, în vârstă de 29 de ani, a declarat că pauza impusă de pandemia de COVID 19 de anul trecut, precum şi un şir de accidentări la călcâiul lui Ahile au determinat-o să ia această decizie de a începe un nou capitol din viaţa ei.

”Am cunoscut succesul şi nu ştiu dacă va mai veni vreodată o astfel de perioadă, şi asta nu numai din cauza accidentării", a declarat Bertens pentru WTA Insider.

"Viaţa mi-a arătat că există altceva dincolo de tenis. Cred că multe dintre fetele care au avut o carieră mai lungă au simţit deja probabil acelaşi lucru. Probabil că este mai uşor, dacă eşti mai tânăr, începi să concurezi din nou după o întrerupere mai lungă.”

"Dacă am fi avut parte de Covid, aş fi putut probabil continua încă doi-trei ani, habar n-am. În condiţii normale aş putea juca 30 de turnee pe an, din săptămână şi săptămână şi să joc la simplu şi la dublu. Dar odată ce întrerupi, corpul tău trebuie să se obişnuiască din nou cu efortul, ceea ce e mai greu. Acum mă bucur să fiu acasă atât de mult. Deci, de ce trebuie să ies în teren şi să mă lupt, să mă lupt cu nivelul meu de fitness, cu accidentarea mea, când aş putea să fiu şi eu acasă şi să mă bucur de timpul meu. A sosit momentul pentru un nou capitol în viaţa mea şi îl aştept cu nerăbdare.”

Bertens nu a avut în plan retragerea la începutul sezonului 2020. Cu un an înainte, ea a câştigat cel mai mare titlu din carieră, la Mutua Madrid Open, şi a ajuns pe locul 4 WTA, cea mai bună clasare din carieră şi totodată cea mai bună clasare pentru o jucătoare de tenis olandeză.

Când Bertens s-a întors pe terenul de antrenament pentru a se pregăti pentru repornirea sezonului, durerea din călcâiul lui Ahile i-a revenit imediat. La sfârşitul sezonului, ea a optat pentru o operaţie chirurgicală. În ciuda avertismentului medicului său cu privire la perioada complicată de recuperare, ea era încrezătoare.

"Sunt puternică, pot să mă refac mai repede decât oricine altcineva", a spus Bertens. "Chiar am crezut asta. Dar, sinceră să fiu, nu a fost cazul."

Zilele bune pe terenul de practică au fost urmate de zile în care ea s-a străduit să meargă. Incapacitatea de a conta pe corpul ei l-a lăsat pe Bertens demoralizată.

„După Paris am luat decizia că nu aşa vreau să-mi continui cariera. Vreau să termin într-un mod frumos şi în propriile mele condiţii. De aceea am decis că acesta va fi ultimul meu sezon".

3-3
este scorul meciurilor directe Halep-Bertens.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici